Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 20:12, 19 cze 2015

Serio nikt mi nie podpowie czegoś?
Chodzi mi o to miejsce.

Dzisiaj byłam w szkółce podpatrzyć coś i chyba wezmę berberysy thunberga goldalita, potrzebuję 4 sztuki zamiast tych nieszczęsnych jasnych żurawek.
A tutaj widzicie jaka jest różnica między jasnymi, a ciemnymi.
Iggia 20:16, 19 cze 2015

Ania, umknęło mi Twoje pytanie. Wydaje mi się, że berberysy ładnie by tu wyglądały.
A może tak 2 kolory berberysów? Tak, żeby nawiązywały do 2 kolorów żurawek?
ryska 20:24, 19 cze 2015

Aniu jak zostawisz tylko te ciemne i pomarańczowe żurawki to ja dałabym coś o liściach żółtych lub zielonych, więc tawuły czy berberysy w takich kolorach świetnie wg mnie będą pasowały. Śliczny Malec
Anusia 21:26, 19 cze 2015

Jestem, różyczka rzeczywiście maleńka ale za to obrodziła w kwiaty. Warzywnik wypieliłaś na cacy, noo nie ma się do czego przyczepić hi hi. Tak poważnie to nikt przecież nas nie goni a chwaściorów i tak się nie pozbędziemy.
Myślałaś o tawułce japońskiej, bardzo polubiłam tę roślinkę. Może śmiało rosnąć w pełnym słońcu. U mnie tak rośnie. Buziole dla Jasia
Anusia 21:28, 19 cze 2015

Aaa widzę, że masz tawułkę tak właśnie mi się wydawało, że widziałam ją u Ciebie. W tym zestawieniu kolorystycznym też by pasowała.
KasiaW76 21:32, 19 cze 2015

Posadzić cos zielonego. Brakuje mi tam zieleni. Może berberys?
AnnaCh 21:45, 19 cze 2015

Iggia napisał(a)
Ania, umknęło mi Twoje pytanie. Wydaje mi się, że berberysy ładnie by tu wyglądały.
A może tak 2 kolory berberysów? Tak, żeby nawiązywały do 2 kolorów żurawek?

Nie zmieszczą mi się tam po dwa kolory berberysów. Tam są te żurawki posadzone symetrycznie i tylko to tak dziwnie wygląda, bo te dwie pozostałe się rozrosły.
AnnaCh 21:47, 19 cze 2015

ryska napisał(a)
Aniu jak zostawisz tylko te ciemne i pomarańczowe żurawki to ja dałabym coś o liściach żółtych lub zielonych, więc tawuły czy berberysy w takich kolorach świetnie wg mnie będą pasowały. Śliczny Malec

Dziękuję w imieniu Jasiowego za komplement
No właśnie chcę tam coś chyba żółtego i nadającego się na słońce, bo te dwie żurawki zostają
AnnaCh 21:50, 19 cze 2015

Anusia napisał(a)
Jestem, różyczka rzeczywiście maleńka ale za to obrodziła w kwiaty. Warzywnik wypieliłaś na cacy, noo nie ma się do czego przyczepić hi hi. Tak poważnie to nikt przecież nas nie goni a chwaściorów i tak się nie pozbędziemy.
Myślałaś o tawułce japońskiej, bardzo polubiłam tę roślinkę. Może śmiało rosnąć w pełnym słońcu. U mnie tak rośnie. Buziole dla Jasia

Dziękujemy za buziaki
No właśnie myślę teraz o tawule golden princess, bo to ma być kulka I chyba dobrze by tam wyglądała, bo żurawki kwitną, tawuła też, a jak będzie za duża, to można ciachnąć
AnnaCh 21:52, 19 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Posadzić cos zielonego. Brakuje mi tam zieleni. Może berberys?

No właśnie nie jestem przekonana do zielonego, bo jak zrobię obok w końcu trawnik (może w tym roku), to już będzie tam dostatek zielonego. Myślę o żółtym