Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Mathildis 01:19, 22 cze 2015

Twoja Vanilka już pączki ma? toż to skandal jutro (a raczej dziś) idę zobaczyć czy na moich coś widać
Myślę, że Tawułka sprawdzi się na tej rabatce
Mathildis 01:22, 22 cze 2015

AnnaCh napisał(a)

A wiesz, że akurat przez tę matę to nawet woda ma problem by przesiąknąć?
to jest mata szkółkarska, a nie agrowłóknina... tego nie powinno kłaść się między rośliny- pomijam ogólnie fakt, że na ogrodowisku nie popierają żadnej maty
Agatek 10:54, 22 cze 2015

Witam witam,
jak ładnie, z tawułą dobrze Ci doradzili, myślałam jeszcze o trzmielinie, ale ona jest niska, ewentualnie berberysy takie żółciutkie też widziałam.
AnnaCh 10:57, 22 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
A co to za gatunek lawendy?
Moje hortki tez takie tycie

Kasiu, nie mam pojęcia co to za lawenda Kupiłam w Obi 6-pak na wiosne i tyle, zaskoczyła mnie, że już w tym roku kwitnie, podobnie jak ta vanillka
AnnaCh 10:59, 22 cze 2015

Anusia napisał(a)
Moje jeszcze nie maja pączków. Chyba je stresuję, bo wpatruję się w nie codziennie

Aniu, ja w moją też codziennie się wpatruję, bo bardzo czekam na kwiatuszka. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że będzie w tym roku, ale i tak lubiłam na nią patrzeć, jak rośnie, a tu taka niespodzianka
AnnaCh 11:01, 22 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moja też paczki zawiązała, zdjęcia dodawaj bo czekamy, piaskownicy też, gratuluję świetnie wykorzystanego czasu, moc roboty zrobione.

Oj tak Sylwio, troszkę roboty wykonano, odczułam to wczoraj w kościach. Na szczęście wczoraj miałam kulturalno-wypoczynkowy dzień, bo byłam na premierze w Teatrze Wielkim w Warszawie Trochę wyszłam do ludzi z krzaków i chwastów
Zdjęcia będą, a piaskownice musze jeszcze pomalować i ustawić gdzieś
AnnaCh 11:03, 22 cze 2015

Mathildis napisał(a)
Twoja Vanilka już pączki ma? toż to skandal jutro (a raczej dziś) idę zobaczyć czy na moich coś widać
Myślę, że Tawułka sprawdzi się na tej rabatce

Aniu, tak mi się wydaje z tym pączkiem, dziś może zrobię zbliżenie, to sami zobaczycie, bo wczoraj to fotka była tak na szybko przed wyjazdem tylko.
Mam nadzieję, że tawuła się sprawdzi, bo szukałam czegoś na słońce.
AnnaCh 11:07, 22 cze 2015

Mathildis napisał(a)
A wiesz, że akurat przez tę matę to nawet woda ma problem by przesiąknąć?
to jest mata szkółkarska, a nie agrowłóknina... tego nie powinno kłaść się między rośliny- pomijam ogólnie fakt, że na ogrodowisku nie popierają żadnej maty

Aniu, wiem i zgadza się wszystko. Tą szmatę akurat miałam pod ręką, a położona jest tylko tymczasowo, dopóki nie doproszę się przyczepki i wyjazdu po kamyki. Rabata by mi już całkowicie zarosła chwastami gdyby jej nie było, bo obok nie zagospodarowany przedogródek i działki sąsiadów nie koszone od lat.
Przed wysypaniem grubszej warstwy kamyków mata będzie zdjęta, to tylko tymczasowo dla ochrony
AnnaCh 11:09, 22 cze 2015

Agatek napisał(a)
Witam witam,
jak ładnie, z tawułą dobrze Ci doradzili, myślałam jeszcze o trzmielinie, ale ona jest niska, ewentualnie berberysy takie żółciutkie też widziałam

Agatko, dziękuję bardzo Fajnie, że się podoba. O berberysach też myślałam, ale latałam z doniczką ciemnej żurawki po szkółce i stwierdziłam, że z tawułą będzie lepiej. Trzmieliny kiedyś będą w innym miejscu, na razie robię sadzonki i chyba 3 mi się ukorzeniły
AnnaCh 16:08, 22 cze 2015

No dobra, to zbliżenie pączka Vanillki To chyba pączek prawda?