Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 13:24, 29 cze 2016

A jeszcze fugi przy kominie są czarne

Agatko, chyba za dużo tego wszystkiego będzie, bonia, cegiełki i jeszcze deska elewacyjna?

Iwonka, ten mój zielony strasznie wyblakł Okropny się zrobił. Nie podoba mi się, jakby taki został, to za parę lat by już w ogóle straszył, zrobiłby się w ciapki, tam gdzie słońce nie dochodzi bardzo, to ciemny, tam gdzie słońce jest, to wyblakły.
ag_zie 13:27, 29 cze 2016

O! Roboty się szykują! Ja za 1 jestem
Pluszakowa 19:14, 29 cze 2016

Ja od siebie dodam tylko tyle, że warto zrobić ciemniejszy kolor pod oknami bo od parapetów robią się zacieki a tak tego nie widać i jest bardzo praktyczne.
jolanka 20:52, 29 cze 2016

Aniu, pamiętaj, że kolor robisz na wiele lat i to Tobie ma się podobać, bo codziennie będziesz na niego patrzeć
Mnie osobiście zawsze podobają się jaśniejsze elewacje, sa radosne. Oglądam czasami szare kolory na domach i szczególnie po deszczu wyglądają smutno.

Ale to moje wrażenie, a decyzję będziesz musiała podjąć i tak sama. Nie maluj kontrastowo obramowań przy oknach, jeśli już to tylko o ton, bo to zmniejsza wizualnie otwory okienne.
kasja83 20:55, 29 cze 2016

Aniu ja głosuję za szarą elewacją-ale to ja zakręcona na punkcie szarego jestem.A Ty jak czujesz-jak mijasz domy-za jakimi się oglądasz?
Monka 21:28, 29 cze 2016

Moim skromnym zdaniem też zrobiłabym szary taki rozbielony , okien raczej nie brałabym w ramkę , ale to ja, poza tym na szarym tle pięknie odbija się zieleń i jest to kolor ponadczasowy, reasumując wybrałabym tzw. klasykę,która szybko się nie opatrzy
Gruszka_na_w... 21:51, 29 cze 2016

Mnie bardzo pomógł blog tej pani. Po otwarciu strony po lewej masz wybór koloru dachówki i okien i przykłady dobrych i złych kolorów tynku
http://elewacjezuzzy.blogspot.com/
działałam na zasadzie wykluczania- czego nie robić i doszłam do tego, co mi pasuje.

Nie zgodzę się z tym, że elewacja ma tylko nam się podobać. Moim skromnym zdaniem bryła domu i kolorystyka musi współgrać z otoczeniem, charakterem osiedla, okolicą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:54, 29 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Ja od siebie dodam tylko tyle, że warto zrobić ciemniejszy kolor pod oknami bo od parapetów robią się zacieki a tak tego nie widać i jest bardzo praktyczne.

Przy dobrze wykonanych parapetach (z kampinosem) nigdy pod parapetem nie będzie zacieków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zbigniew_gazda 22:01, 29 cze 2016

Gruszko na wierzbie - też się wskazówkami Zuzy kierowałem przy wyborze koloru elewacji i uwarunkowań. Dzięki że przypomniałaś.
Gruszka_na_w... 22:17, 29 cze 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Gruszko na wierzbie - też się wskazówkami Zuzy kierowałem przy wyborze koloru elewacji i uwarunkowań. Dzięki że przypomniałaś.

Oj, jak miło Polubiłam bardzo jej styl pisania i sposób oglądania świata. Świetna lektura.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies