Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 12:19, 22 lip 2016

Dzisiaj robię sałatkę zimową właśnie z cukinii. Ogóreczki już zakiszone. Takie uroki wakacji ?? ale nie ma jak lato zamknięte w słoiku
iwka 12:37, 22 lip 2016

Aniu, wyrwało mnie nie tylko z butów ale i z gaci !!! No kurcze, ja się pierniczę z tym wszystkim, a Wy przez miesiąc kolor domu zmieniliście no tak być nie może, trzeba brać się do roboty

Fantastyczna elewacja, zupełnie inny dom, bardzo mi się podoba
AnnaCh 12:43, 22 lip 2016

Ewa, oj tak, lato zamknięte w słoiku to dobre określenie
Swoją drogą jakby ktoś miał przepisy na dynię, to poprosze o podzielenie się

Iwonka, nie w miesiąc, tylko tydzień panowie robili Cieszę się, że Ci się podoba, powiem nieskromnie, że mi też
MirellaB 12:50, 22 lip 2016

Kiedyś robiłam bardzooooooo dużo zapraw
Teraz jakoś już mi się nie chce, ale nie ma to jak swoje
frezja 23:09, 22 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Ewa, oj tak, lato zamknięte w słoiku to dobre określenie
Swoją drogą jakby ktoś miał przepisy na dynię, to poprosze o podzielenie się

Aniu, właśnie zakończyłam krojenie warzyw do sałatki z cukinii, gdzie zamiennie może być zastosowana dynia; gdybyś chciała przepis to chętnie nim się podzielę. Kiedyś dawno dostałam go od zaprzyjaźnionej zakonnicy. Trochę czasu zajęło mi to krojenie, ale przecież warto...dla tych chwil, gdy otwierasz słoik i napawasz się tym zapachem i wspomnieniem lata
ren133 23:18, 22 lip 2016

AnnaCh napisał(a)

Renia,[/b] no jak Tobie się podoba, to musi być dobrze
Limki od Ciebie będą kwitnąć

I Ty też? Nawet nie wiesz jak dużo osób mi to mówi
Cieszę się, że jesteś zadowolona z limek
ren133 23:23, 22 lip 2016

Mariken z zawijaskiem bardzo dobry pomysł
Warmia 06:29, 23 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
A poza tym jakby ktoś miał nadmiar cukinii, to przepisy TUTAJ

Jak dobrze, że założyłaś ten wątek. Nic mi się nie zgubi. Cukinia mi rośnie na potęgę, więc już wiem co z nią zrobię.

LyraBea 10:05, 23 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
A poza tym jakby ktoś miał nadmiar cukinii, to przepisy TUTAJ

Świetny pomysł i super przepisy! Cukinii i dyni będę miała tyle, że padnę. Do tej pory przerabiałam duze ilości na sos do bolognese czyli pomidory, cukinia, cebula, przyprawy, odparowane, przyprawione, zblendowane, do pojemniczków i do zamrażarki, ale ile tego można zjeść? Nie muszę głęboko nurkować by znaleźć zapasy jeszcze z zeszłego roku. Dużo cukinii też takiej surowej, startej na dużych oczkach i odsączonej mroziłam. Potem zimą placuszki z cukinii sobie smażyłam albo jako zagęstnik do zup dawałam. A teraz już widzę, że na słodko do mięs koniecznie kilka słoików w mojej spiżarence wyląduje. Tarty też z cukinią nie próbowałam. Podobną robię, ale w wersji ze szpinakiem.

A na smaczną fasolkę szparagową ze słoiczka masz może Aniu jakiś sprawdzony przepis?
Bardzo ładnie prezentuje się kształt rabaty z piętra. Jest taki nieoczywisty, bo zaczyna się łukiem a potem idzie prosto. Spodobało mi się.

A oprysk trawnika przeciw chwastom to po skoszeniu czy na już taki lekko odrośnięty?
Gardener27 11:33, 23 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
A teraz fotki rabaty i miejsca na Marikena z zawijaskiem bukszpanowym z innej perspektywy Nie śmiać się z mojego nieudolnego nawożenia trawnika, śpieszyłam się przed burzą i wyszło jak wyszło

Mój trawnik bez nawożenia przed koszeniem wygląda podobnie Tak gdzie załatwi się psinka rośnie lepiej trawa Nie wiem co ona je ale jest to lepsze od nawozu
Fajnie poprowadziłaś linię rabat Ogród nabiera charakteru