Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

patrycja 08:40, 02 cze 2017

Ja swoje piwonie sadziłam dosłownie z linijką w dłoni,płytko naprawdę
Niektóre z nich będą kwitły ale nie wszystkie.
Nie wiem od czego to zależy
MirellaB 08:45, 02 cze 2017

Patrycjamoje posadzone głębiej, sadzone dawno temu jeszcze przed pobytem na O. Nie miałam wiedzy na temat ich sadzenia, ale widać głębsze posadzenie wcale im nie przeszkadza. Nawet się dziwię, że płytko lubią, bo na mój rozum to karpa powinna być głębiej sadzona.

Podzieliłam się moim doświadczeniem.
Makusia 15:59, 02 cze 2017

AniMa napisał(a)

Też sobie pomyślałam, że ciekawe co to za sąsiad???/

"Wiarygodny" (koło czterdziestki, 185 cm, czteropak itp....)
iwka 01:39, 04 cze 2017

jak wrażenia po koncercie ?
AnnaCh 16:17, 04 cze 2017

Reniu, ja też uwielbiam komentarze Makusi

Ewo, cieszę się razem z Tobą

Aniu, nic specjalnego

Sylwia, no właśnie, czasami mam wrażenie, że wszyscy sąsiedzi mają ze mnie ubaw, bo chyba jako jedyna w okolicy siedzę ciągle z nosem w ziemi, ale co ja na to poradzę, jak ja to uwielbiam

Kasiu,

Mirella, no podlewałam, wydaje mi się, że dużo, liście zdrowe, ładne są, zobaczę, wydaje mi się, że nie za głęboko są, poczekam na nie jeszcze rok
Co do miskantów, to mam nadzieję, że się zbiorą w końcu
A u siebie mało mnie ostatnio Mirelko, bo mi się doba skurczyła chyba w za gorącym praniu. Czytam forum na bieżąco, ale się nie odzywam, także Twój wątek mam w śledzeniu i zawsze wszystko czytam

Patrycja, zobaczymy za rok co z naszymi piwoniami

Makusia, ja mam samych takich sąsiadów

Iwonka, bosko było Z resztą to mój drugi raz Jakby był trzeci, to też pojadę
AnnaCh 16:28, 04 cze 2017

W piątek byłam w Krakowie, na koncercie Aerosmith Świetnie było, nawet lepiej niż 3 lata temu w Łodzi. Wybaczcie więc moją małą obecność na wątku. Wróciliśmy o 4 rano do domu, sobotę odsypiałam, a później myk do ogrodu. Wyrwałam wór chwastów, a i tak nie widać

Zabrakło mi kory i gazeta wystaje
Hamelny z nasionek od Karola ładnie rosną, wiem, że za gęsto posadzone wszystko, ale w tym sezonie jeszcze musi tak być, za rok będę kopać
MirellaB 17:59, 04 cze 2017

Ania te małe rozchodniki to z podziału?

Hameln u mnie też w małych odległościach posadzone jak i wszystko inne w ścisku
AnnaCh 17:59, 04 cze 2017

Mirelka, tak te małe to Star Dust z podziału Kupiłam dwie sztuki, a już mam rządek
U mnie w niektórych miejscach napchane jak nie wiem

Pada Trochę słabo, ale zawsze
Margarete 18:50, 04 cze 2017

U mnie dziś pada porządnie i bardzo się z tego cieszę. Wczoraj grzebałam trochę w ogrodzie i sucho bard,o nie szło ukopać. Także deszcz cieszy

Widziałam szerokie kadry - piękny masz kawałek działki i ile jeszcze miejsca do sadzenia i do pomysłów - tego zazdroszczę choć jeśli chodzi o robotę to już nie...u mnie bardziej kameralnie całe i odchwaszczania mniej
Ale ty młoda kobieta jesteś to dasz radę
Bardzo fajnie ci to wychodzi Aniu - sąsiad ma rację że chwali.

Zazdroszczę warzywnika - mordor nie mordor ale masz a ja już nie mam go gdzie upchać.

AsiaK_Z 18:55, 04 cze 2017

Oj chwasty rosną najlepiej w ogrodzie u mnie dziś pogoda w kratkę: pada, leje, słońce świeci, wiatr dmucha... ech