Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 19:55, 30 maj 2017

Kasiu, jest szkielet stalowy zrobiony, on był zamontowany jeszcze przed ociepleniem domu i wylewką na balkonie Ruszyć tego nie idzie i o to nam chodziło, żeby było super stabilne Będzie to obłożone deską, bo u mnie dużo drewna i pasuje, w tych kwadratach będą takie X zrobione, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku, przynajmniej ten balkon od frontu

Bogdzia, jednak zdjęcia umiejętnie zrobiłam, bo porządku to nie ma Tam gdzie grabiszcza przy płocie same chwasty, bo mieliśmy robić ogrodzenie i nic tam nie robiłam Zabieramy się za to ogrodzenie jak za jeża i jak tak dalej pójdzie, to nie zrobimy, ale i tak mamy co robić

Aniu, no sporo
Obrzeża tatuś mi robi

RóżAnka, też mi się w szarościach podoba
Dziękuję bardzo
AnnaCh 20:00, 30 maj 2017

Powiem Wam, że wczoraj spotkała mnie bardzo wielka przyjemność
Byliśmy u sąsiadów za płotem na pokomunijnym torcie i było sporo sąsiadów. Siedziałam obok takich dalszych z uliczki obok i oni się mnie pytają czy miałam jakiegoś projektanta i tylko sama realizuję, czy sama wymyślam? Powiedziałam, że forum mi pomaga, ale generalnie sama robię ogród, a oni na to, że mam niebanalne rośliny, nie tylko iglaki i, że mam najładniejszy ogród na osiedlu. Tu bardzo przesadzili, bo jeszcze 7/8 nie zrobione, ale i tak mnie połechtało bardzo I mówili to w ogrodzie sąsiadki zrobionym jesienią przez firmę
20:11, 30 maj 2017
AnnaCh napisał(a)
Powiem Wam, że wczoraj spotkała mnie bardzo wielka przyjemność
Byliśmy u sąsiadów za płotem na pokomunijnym torcie i było sporo sąsiadów. Siedziałam obok takich dalszych z uliczki obok i oni się mnie pytają czy miałam jakiegoś projektanta i tylko sama realizuję, czy sama wymyślam? Powiedziałam, że forum mi pomaga, ale generalnie sama robię ogród, a oni na to, że mam niebanalne rośliny, nie tylko iglaki i, że mam najładniejszy ogród na osiedlu. Tu bardzo przesadzili, bo jeszcze 7/8 nie zrobione, ale i tak mnie połechtało bardzo I mówili to w ogrodzie sąsiadki zrobionym jesienią przez firmę

wniosek warto rozmawiać z sasiadami

PS. ciekawi mnie ogród zakładany przez firme ...u mnie dwóch sasiadów takowe inwestycje poczynili (jeden ma pełna obsługe nawet do koszenia trawy przychodza )ale rabat raptem jest jedna i roslin moze z 15-20 szt łacznie + tuje wkoło i trawnik

AgataP 20:27, 30 maj 2017

eee_taam napisał(a)

wniosek warto rozmawiać z sasiadami

PS. ciekawi mnie ogród zakładany przez firme ...u mnie dwóch sasiadów takowe inwestycje poczynili (jeden ma pełna obsługe nawet do koszenia trawy przychodza )ale rabat raptem jest jedna i roslin moze z 15-20 szt łacznie + tuje wkoło i trawnik

Podobnie u mnie w okolicy, tuje dookoła, kilka wysepek z roślinami, skarpa obsadzona po 1 szt z gatunku beznadzieja totalna. I tak projektują firmy.

Aniu - ja też lubię takie kadry, nie przejmuj się ja też nie pokazuję wszystkiego bo "bajzlu" u mnie nie brakuje, o mordorach nie wspomnę.
A u Ciebie porządek, kolor na domku pierwsza klasa, graby rosną, żyć nie umierać. Ślicznie...
MirellaB 20:48, 30 maj 2017

Miło takie słowa usłyszeć
U mnie na osiedlu też dwie rodziny mają ogród założony przez firmę, dokładnie tak jak pisze Justyna.
Na mnie mówią ta sąsiadka co ma ładny ogród
anna_t 20:56, 30 maj 2017

hahahahah niezła historia a co na to sasiadka od firmowego ogrodu?
kaz742011 20:59, 30 maj 2017

Nie bądź taka skromna. Skoro mówią sąsiedzi że masz najładniejszy ogród na osiedlu to zapewne tak jest .
AnnaCh 21:17, 30 maj 2017

Justyna, no ja tylko ryję w ziemi i mało z sąsiadami gadam, a jak widać warto
U moich sąsiadów może to nie do końca mój styl, ale źle nie jest. Sąsiadka trochę mnie podpytywała o moje roślinki, nie ma jednolitych żywopłotów z tuj, jest mieszany, na naszej stronie, trochę tuj, trochę miskantów, w jednym miejscu hortki wzdłuż ogrodzenia Po drugiej stronie cisy, są nawet obwódki z bukszpanów, ale ogólnie roślinki mało wymagające, jakieś wiosenne cięcie i tyle Bylin nie ma

Agata, żyć nie umierać powiadasz
Też mi się zaczyna u mnie podobać, ale jeszcze jest sporo miejsc, które straszą, no i do tego te chwasty wszędzie, porażka normalnie

Mirella, bardzo to miłe prawda?

Aniu, na szczęście nie słyszała

Kasiu, sporo u nas ładnych ogrodów, ale zdecydowana większość, to te z tujami i trawnikiem
Margerytka40 21:22, 30 maj 2017

Aniu takiie słowa to duży zastrzyk energii do dalszego działania. Jak fajnie jak ktoś widzi i docenia nasze starania. Wyobrażam sobie jak wszystkim szczęka opadnie jak ogród Ci zmężnieje. I choć wiadomo ,że nie grzebiemy się w tej ziemi dla opinii innych to miło łaskocze nasze ego jak ktoś nas pochwali.
kaz742011 21:23, 30 maj 2017

To i tak lepiej niż u mnie. Po sąsiedzku takie totalne misz-masze. Z jednym wyjątkiem. Tam ogród projektowała i zakładała firma. Efekt na pewno lepszy niż u pozostałych .