Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na piasku i z wielkim murem

Ogród na piasku i z wielkim murem

GorAna 19:47, 09 kwi 2017

Alicja169 napisał(a)
Pęcherznica, muszę dopytać Irenkę, czy ją (tę pęcherznicę ma się rozumieć) ciąć ?

Ciąć po kwitnieniu
Alicja169 19:50, 09 kwi 2017

Tak jest Aniu, po kwitnieniu
Ivvvona 21:32, 09 kwi 2017

Alu, piękny ogród stworzyłaś, ciekawy i kolorowy. Uwielbiam ogrody z dużą ilością kwiatów, a u Ciebie jest ich ogromna różnorodność.
Zawilce u mnie rozrastają się dość szybko i do tego same się wysiewają.
Alicja169 21:42, 09 kwi 2017

Ivvvona napisał(a)
Alu, piękny ogród stworzyłaś, ciekawy i kolorowy. Uwielbiam ogrody z dużą ilością kwiatów, a u Ciebie jest ich ogromna różnorodność.
Zawilce u mnie rozrastają się dość szybko i do tego same się wysiewają.

Teraz u mnie trwa rewolucja, jak sie zakończy być może mi się spodoba, a może zarządzę następną bo w końcu o to chodzi w tej pasji, aby stale było coś nowego
Jak mówi Danusia - ogród to nie jest zajęcie dla leniwych, dlatego tyramy, tyramy, a potem burzymy aby móc znowu tyrać
anka_ 13:05, 10 kwi 2017

Alicjo zakupy wspaniałe. U mnie Inversa też czeka na posadzenie, a cyprysik nutkajski (pendula) nr na liście zakupowej. Szkoda, że w mojej okolicy nie ma takiego zagłębia ogrodniczego.

"Dobrze, że są uczciwi szkółkarze " - szkoda tylko, że tak mało. Mam wrażenie, że w większości albo próbują wciskać kit aby tylko sprzedać, albo nie mają pojęcia co sprzedają... Albo może ja tak trafiam...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Alicja169 18:57, 10 kwi 2017

anka_ napisał(a)
Alicjo zakupy wspaniałe. U mnie Inversa też czeka na posadzenie, a cyprysik nutkajski (pendula) nr na liście zakupowej. Szkoda, że w mojej okolicy nie ma takiego zagłębia ogrodniczego.

"Dobrze, że są uczciwi szkółkarze " - szkoda tylko, że tak mało. Mam wrażenie, że w większości albo próbują wciskać kit aby tylko sprzedać, albo nie mają pojęcia co sprzedają... Albo może ja tak trafiam...

Aniu ja myślę, że nie warto kupować u pośredników, oni nie mają zielonego pojęcia o tym co sprzedają, interesuję ich tylko zysk.
Natomiast szanujący się szkółkarz, który prowadzi dużą szkółkę, niejednokrotnie eksportując swój towar, szanuje swoją firmę, swój znak firmowy, a poza tym jest profesjonalnie gotowy do udzielenia odpowiedzi na pytania odbiorcy.
Rzeczywiście dobrze trafiłam, i będę powtarzać zakupy w takich właśnie szkółkach
Alicja169 19:02, 10 kwi 2017

A w tzw. międzyczasie powstało TO :

Brakuje jeszcze drzwi, ale będą
Alicja169 19:04, 10 kwi 2017

Trochę słabe foto, ale jest to dereń jadalny

Alicja169 19:07, 10 kwi 2017

Trochę tego co daje znaki życia

Alicja169 19:10, 10 kwi 2017

Znalazły się Szafirki White Magic, zapomniałam gdzie je przeniosłam, ale ujawniły się w całej swej urodzie