Alu, piękny ogród stworzyłaś, ciekawy i kolorowy. Uwielbiam ogrody z dużą ilością kwiatów, a u Ciebie jest ich ogromna różnorodność.
Zawilce u mnie rozrastają się dość szybko i do tego same się wysiewają.
Teraz u mnie trwa rewolucja, jak sie zakończy być może mi się spodoba, a może zarządzę następną bo w końcu o to chodzi w tej pasji, aby stale było coś nowego
Jak mówi Danusia - ogród to nie jest zajęcie dla leniwych, dlatego tyramy, tyramy, a potem burzymy aby móc znowu tyrać
Alicjo zakupy wspaniałe. U mnie Inversa też czeka na posadzenie, a cyprysik nutkajski (pendula) nr na liście zakupowej. Szkoda, że w mojej okolicy nie ma takiego zagłębia ogrodniczego.
"Dobrze, że są uczciwi szkółkarze " - szkoda tylko, że tak mało. Mam wrażenie, że w większości albo próbują wciskać kit aby tylko sprzedać, albo nie mają pojęcia co sprzedają... Albo może ja tak trafiam...
Natomiast szanujący się szkółkarz, który prowadzi dużą szkółkę, niejednokrotnie eksportując swój towar, szanuje swoją firmę, swój znak firmowy, a poza tym jest profesjonalnie gotowy do udzielenia odpowiedzi na pytania odbiorcy.
Rzeczywiście dobrze trafiłam, i będę powtarzać zakupy w takich właśnie szkółkach