Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na piasku i z wielkim murem

Ogród na piasku i z wielkim murem

Alicja169 20:08, 18 lut 2016

Olga Dziękuję.
Znalazłaś lilie, a więc przebrnęłaś przez wątek.
Z murem jest problem, bo latem zarasta go bluszcz, ale zimą liście spadają. Dlatego też, za namową Danusi w zeszłym roku posadziłam świerk serbski. Na 15 sztuk, dwa niestety nie przyjęły się. Trzeba bedzie dokupić.
Tak więc ciągłe inwestycje.
Ogród to kosztowne hobby.
Olka17 23:57, 18 lut 2016

Cześć Alicjo masz piękny ogród widzę, że wybierasz się na Gardenie. Ja też będę. Już dwa ostatnie razy opuściłam to teraz muszę być Wysiewy też już powoli zaczynam i przymierzam się do założenia własnego wątku.
Alicja169 11:02, 19 lut 2016

Olka17 - dzięki.
Szkoda, że nie masz swojego wątku.
Trochę mam daleko do Poznania, ale Ty - jak widzę masz bliziutko, więc szkoda byłoby nie zobaczyć, może trafi się coś ciekawego w dobrej cenie.
Też na to liczę.
Pozdrawiam
MirellaB 11:31, 19 lut 2016

Alicjo na zakupy za bardzo bym się nie nastawiała.
Dziewczyny w ubiegłym roku nie bardzo były zadowolone.

Przyznam, że mieszkając w Poznaniu ani razu na Gardenii nie byłam, teraz mieszkam pod Poznaniem bliziutko i się wybieram, ale nigdy nie wiadomo co wyskoczy. W ubiegłym roku synek zachorował. Dobrze, że wcześniej biletów nie kupiłam. W tym roku mam dwa zaproszenia, mam nadzieję, że uda się pojechać

Masz bardzo ładne imię

Edit: Szklarenka pierwsza klasa, gratuluje pomysłu i wykonania, super brawo
MirellaB 11:36, 19 lut 2016

Piszesz, że Aktinidię obcięłaś. Masz Aktinidię pstrolistną dr Szymanowskiego?
Alicja169 12:11, 19 lut 2016

Mirella.Dzieki.
Nie wiem czego się spodziewać po Gardenii, ale pewnie jakieś inspiracje, może i ciekawe nasionka lub roślinka się trafią.
Wielkopolska to moje korzenie, kiedyś bywałam w Poznaniu przynajmniej raz w miesiącu - super buty tam kupowałam. Ale teraz mam w Warszawie wszystko co potrzebuję, i do stolicy Wielkopolski się nie wybieram.
Gardenia to tylko pretekst, aby ruszyć się z domu, być może odwiedzić rodzinne strony! Mam naturę podróżnika!

Aktinidie mam zwyczajną, ostrolistną, dwie sztuki.Chodziło mi o osłonięcie południowej ściany ogrodu zimowego. Rośnie jak szalona! W ub. roku nie zgubiła liści na zimę i praktycznie wczesną wiosną była cała zielona. Niestety latem chorowała, chyba jakiś grzyb ją złapał. dlatego też tej zimy ostro ją zredukowałam. Mam nadzieję, że ładnie odbije i da mi cień.
olga80 12:15, 19 lut 2016

Tak Alicja ogród to kosztowne hobby ale jak przyjemne ja nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu bez pracy w nim no ten efekt jak coś Ci pieknie rośnie , kwitnie jak to cieszy
olga80 12:16, 19 lut 2016

Olka17 napisał(a)
Cześć Alicjo masz piękny ogród widzę, że wybierasz się na Gardenie. Ja też będę. Już dwa ostatnie razy opuściłam to teraz muszę być Wysiewy też już powoli zaczynam i przymierzam się do założenia własnego wątku.

zakładaj wątek tu wszyscy są jak wielka ogrodowiskowa rodzina
MirellaB 12:23, 19 lut 2016

Ja marzyłam o Aktinidii pstrolistnej i kupiłam w ubiegłym roku dwie sztuki.
Posadziłam w najbardziej wyeksponowanym miejscu, żeby z każdej strony się pięknie prezentowała. Niestety nie przetrwała, psy ją zniszczyły totalnie.
W tym roku też ją chcę kupić, ale miejsce dostanie inne, może przetrwa

Olka17 14:31, 19 lut 2016

olga80 napisał(a)

zakładaj wątek tu wszyscy są jak wielka ogrodowiskowa rodzina

Po weekendzie jak będę miała dostęp do swojego komputera i zdjęć to obiecuję, że założę a co do Gardenii to w czasopiśmie Magnolia w marcowym numerze jest kupon, który trzeba wyciąć i wymienić na bilet wstępu na Gardenie, więc w sumie wstęp wychodzi za 5 zł - wartość gazety