Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 19:01, 16 sty 2017

sylwik69 napisał(a)
Zaglądam często....ale Ciebie nie mogę spotkać.Już niedługo twoje nasionka trzeba będzie wysiać i będę potrzebować instruktażu

Ja też wezmę się za sianie ale pod koniec stycznia...
sylwik69 13:50, 20 sty 2017

JESTEŚ! czy kupujesz jakąś specjalną ziemię czy wystarczy uniwersalna?
zoja 13:59, 20 sty 2017

Sylwia
wtrącę się - do siania kup ziemię do wysiewów - jest lżejsza niż uniwersalna, ma lepszą strukturę - łatwiejszą dla nasionek, lepiej też u niej z utrzymaniem odpowiedniej wilgoci
/ps. ja w zeszłym roku wysiewałam w grow sure firmy westland 'gotowe podłoże do siewu i pikowania' - i wszystko pięknie wyszło , niestety w tym roku nie widzę go w sklepie /

chyba bywa w praktiker: https://www.praktiker.pl/produkt,51120,1112/podloze-do-siewu-i-pikowania-20l-grow-sure.html
BKosimkArt 20:27, 21 sty 2017

A ja wysiewam w uniwersalnej... bo przeważnie taka mi zostaje w zapasach. Nie zauważyłam żeby coś gorzej rosło...
sylwik69 17:15, 22 sty 2017

Jeszcze się nie rozglądałam za ziemią,zobaczę co będzie u mnie dostępnepozdrawiam i macham
oliwka 23:17, 05 lut 2017

Witaj Basiu, przyszłam do Ciebie z wątku o stipie. Przejrzałam wszystie zdjecia. Stworzyłaś cudny kolorowy ogrod
Zaznczam sobie twój wątek i co jakis czas będę przychodzić popatrzeć, niestety nie bywam regularnie na forum. Mnogość twoich kwiatów mnie powaliła, szczególnie rudbekie, jeżówki białe, werbena.
Pochwal się proszę co siejesz w tym roku oprócz stipy ?
zoja 09:37, 07 lut 2017

o! u mnie byłaś a u siebie nic nie piszesz?
Pozdrawiam!
BKosimkArt 17:24, 20 lut 2017

Witaj Oliwko teraz myślę że za dużo mnogości w moim ogrodzie i chyba nigdy nie przestanę go zmieniać.
Rudbekii nie mam, to raczej jeżówki
A w tym roku posiałam oprócz stipy, werbenę patagońską, białe bratki drobne, petunie białe i niebieskie surfinie, jakieś trawy których nasiona zebrałam na jesieni i sasanki też z zebranych nasion a i jeszcze sadźca. Resztę wysieję prosto do gruntu... tzn jakieś orliki, jeżówki itp.
Ja też żadko jestem bo mało mam czasu ale czasem wieczorem pooglądam ogrodowiskowe cuda
BKosimkArt 17:42, 20 lut 2017

Pokażę co już wzeszło bo mnie tu Zojka beszta że nie piszę

I jeszcze fajnie ruszyła mi dichondra:

I lantana:
Gruszka_na_w... 18:09, 20 lut 2017

O! Basiasię przebudziła ze snu zimowego i od razu z przytupem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies