Mój tegoroczny Magical rośnie w pełnym słońcu jeden dzień za mało podlany i czubki kwiatostanów zwiędły.Liście odbiły a kwiaty nie.Jestem zła i planuję przenieść w trochę cieniste miejsce
Witaj Bożenko! Już drugi dzień cichutko podczytuję Twój wątek. Z zachwytem podziwiam Twoje pięknotki i uczę się o uprawie tych pięknych roślin. Ponad miesiąc temu kupiłam 2 swoje pierwsze hortensje VF i już kwitną
Mam do Ciebie jako experta pytanie: czy to dobry pomysł aby zastąpić Anabellki (w szpalerze po łuku) hortensjami Silver dollar, które nie pokładają się tak bardzo jak Anabellki? Czy jednak zostac przy Anabellkach? Przed rabatą jest spory trawnik. A może pójść w jakieś inne białe odmiany?
Pozdrawiam
Dzięki Nigry niestety nie mam, będę oglądać u Ciebie, Ruby dopiero zaczyna - myslę, że za tydzień będzie gotowa do pokazania.
Rastede gotowa do pokazu ( prawdę powiedziawszy mało charakterystyczna, bardzo podobna do Limelight tylko niższa)
Przejrzałam kilka stron u Ciebie, masz duże pole do popisu ( Anabelki rozumiem, że dopiero zamierzasz kupić?). Jeśli jeszcze nie kupiłaś to raczej wymień na inną, mniej kłopotliwą. Jeśli chcesz mieć hortensję białą prawie do samego końca to rzeczywiście może to być Silver Dollar, biała pozostaje też Magical Moonlight.