Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:17, 05 sie 2015

Phantom i Magical Candle

bozga 21:20, 05 sie 2015

Wim's Red i Magical Moonlight

bozga 21:26, 05 sie 2015

Chyba już na dzisiaj wystarczy, jeszcze dużo odmian mam do pokazania ( ale jeszcze są w pączkach, wyraźnie w tym roku moje hortensje kwitną później)

Lecę na wieczorny przegląd ogródka
Pawlus 21:31, 05 sie 2015

Pięknie, pięknie, pięknie

Masz nawadnianie na rabatach? Czy też biegasz codziennie z konewką? Ja ratuję swoje hortensje i leję codziennie...
bozga 21:38, 05 sie 2015

Pawlus napisał(a)
Pięknie, pięknie, pięknie

Masz nawadnianie na rabatach? Czy też biegasz codziennie z konewką? Ja ratuję swoje hortensje i leję codziennie...

Latam z wężem Serio Chyba dostanę zawału jak zobaczę rachunek za wodę
Luki 21:56, 05 sie 2015

Cudownie brak słów aby to zjawisko opisać No i poza tym cały czas nie mogę się zdecydować jakie jeszcze hortensje posadzić.
Flower1 22:31, 05 sie 2015

Ale zdjecia ,nie moge z tego wejscia ...sasiadow skreca )) a to jeszcze nie pełen rozkwit
Marga 22:57, 05 sie 2015

bozga napisał(a)

Przejrzałam kilka stron u Ciebie, masz duże pole do popisu ( Anabelki rozumiem, że dopiero zamierzasz kupić?). Jeśli jeszcze nie kupiłaś to raczej wymień na inną, mniej kłopotliwą. Jeśli chcesz mieć hortensję białą prawie do samego końca to rzeczywiście może to być Silver Dollar, biała pozostaje też Magical Moonlight.

Bożenko, baaaardzo Ci dziękuję za tą opinię. Byc może zaoszczędziłaś mi wielu nerwów Anabellki jeszcze nie kupione więc zrobię tak jak mówisz. Obie proponowane przez Ciebie hortensje są podobne, więc kupię tą odmianę którą mają w okolicznych szkółkach (przez neta boję się kupować roślin). Odległość co 70cm będzie dobra?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Edit: zapomniałam dodać, że jestem zauroczona Twoim ogrodem i roslinami. Na pewno będę częstym gościem
bozga 23:00, 05 sie 2015

Marga napisał(a)

Bożenko, baaaardzo Ci dziękuję za tą opinię. Byc może zaoszczędziłaś mi wielu nerwów Anabellki jeszcze nie kupione więc zrobię tak jak mówisz. Obie proponowane przez Ciebie hortensje są podobne, więc kupię tą odmianę którą mają w okolicznych szkółkach (przez neta boję się kupować roślin). Odległość co 70cm będzie dobra?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Odległość 70 cm - ok , powodzenia Będę wpadać i podziwiać
Nallar 23:04, 05 sie 2015

bozga napisał(a)
Chyba już na dzisiaj wystarczy, jeszcze dużo odmian mam do pokazania ( ale jeszcze są w pączkach, wyraźnie w tym roku moje hortensje kwitną później)

Jak to? Masz jeszcze dużo więcej? To ja się rozsiadam i czekam.