Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Jana 22:30, 27 paź 2015

Jestem w niebie? nie, tylko w ogrodzie Bożenki
Hortensja 11:02, 28 paź 2015

Bożenko, wykopałam dziś z wiemi dwie hortensje Vanille Fraise i wsadziłam do donic. Donice ustawiłam w jasnym, pomieszczeniu na naszej budowie. Dla pewności ze nie zmarzną okręciłam donice folią bąbelkową. I tak się zastanawiam po co to zrobiłam?! teroretycznie hortensje bukietowe powinny przezimować w gruncie, ale po fali upałow w tym roku z ziemi wystawały tylko suche badylki i bałam się, że umarznie na amen.

jak myslisz przezyją ten zabieg? pewnie lepiej było zostawić je w grunce
jona 00:42, 29 paź 2015

Bożenko dziękuję za przegląd dereni . Pieknie się przebarwiaja i to dodatkowy atut . Nie spodziewałam sie, że rośnie ich u Ciebie tak dużo.
Filemon24 07:12, 29 paź 2015

Na swoim przykładzie też wiem iż próżno szukać profesjonalnej obsługi ludzie się nie znają właściciele zatrudniają ludzi z łapanki i też mają to w d... czy ktoś się zna czy nie.
Jak sam nie potrafisz rozróżnić odmian które niejednokrotnie są źle o metkowane to nikt ci w tym nie pomoże. Ja to nawet nie wdaje się w dyskusje z pracownikami szkółek bo i po co jak więcej wiem a farmazonów mi sie słuchać nie chce
zawitka 07:26, 29 paź 2015

Bożenko jesień w tym roku jest pięknaale u Ciebie wyjątkowa
Krys 20:22, 30 paź 2015

Bozeko czy hortensje bukietowe w donicy zima zmarzna?
bozga 21:18, 31 paź 2015

bdan napisał(a)
Bozga nie wiem, czy juz się u Ciebie witałam, ale zaglądam regularnie.
Kolekcja dereni imponująca. Gdybyś miała kupić tylko dwóch faworytów biorąc wygląd, ewentualne trudności w uprawie, zdrowotność to które by to były?

Satomi- bezproblemowy i Gold Star ( o dziwo jeszcze go nie mam, ale widziałam w innym ogródku, ciągle odraczam kupno bo widziałam go tylko w ofercie internetowej, a nauczona doświadczeniem wolę kupić egzemplarz, który nosi jakiekolwiek ślady kwitnienia, żeby później nie czekać kilka lat))
bozga 21:20, 31 paź 2015

Hortensja napisał(a)
Bożenko, wykopałam dziś z wiemi dwie hortensje Vanille Fraise i wsadziłam do donic. Donice ustawiłam w jasnym, pomieszczeniu na naszej budowie. Dla pewności ze nie zmarzną okręciłam donice folią bąbelkową. I tak się zastanawiam po co to zrobiłam?! teroretycznie hortensje bukietowe powinny przezimować w gruncie, ale po fali upałow w tym roku z ziemi wystawały tylko suche badylki i bałam się, że umarznie na amen.

jak myslisz przezyją ten zabieg? pewnie lepiej było zostawić je w grunce

Racja, nie wiadomo po co to właściwie zrobiłaś Ale nic im nie będzie a folia bąbelkowa zbędna, spokojnie przeżyją
bozga 21:22, 31 paź 2015

Krys napisał(a)
Bozeko czy hortensje bukietowe w donicy zima zmarzna?

Jeśli tylko donice mają odpowiedną wielkość to nie zamarzną, jeśli małe to koniecznie je zadołuj
bozga 21:24, 31 paź 2015

Wszystkim serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Zapraszam jednocześnie do obejrzenia mojej wizytówki w nowej ( 2015) odsłonie