Również jestem miłośniczką hortensji więc twój wątek znalazłam wpisując hasło rabata hortensjowa w google no i jestem
Mam swój wątek nsa innym forum ale nie wiem czy na ogrodowisku nie podoba mi się bardziej
Mam pytanie w sprawie kolkwicji, po jakim czasie ona kwitnie?
Posadziłam w ubiegłym roku małą roślinkę, teraz widzę, że się wzmocniła, ma
ok.120 cm i wygląda zdrowo.
wiedziałam, że to docelowo jest drzewo, a u Ciebie widzę, że jest to krzak. Czy to sposób cięcia? często tu zaglądam, cudowny ogród. Pozdrawiam.
Moje od początku były krzakami, ja dodatkowo zawsze po zakupie co najmniej rok albo dwa zagęszczam krzewy przez przycinanie a w przypadku kolkwicji jest to związane z brakiem kwitnienia, bo jak juz wspomniałam wcześniej ,nie kwitnie na pędach tegorocznych. Więc jeśli w tym roku jej nie przycinałaś to w przyszłym na pewno będą już kwiaty
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dziękuję za miłe komentarze
żółte ( czy jak kto woli złociste) formę kolumnową i kulistą, raczej stanowicko nie cały dzień w pełym słońcu bo się przypiekają
I całkowite ich przeciwieństwo -berberys Admiration,który tylko w pełnym słońcu pięknie się wybarwia. Na ostatniej fotce przykład, wystarczy rozchylić gałązki i kolor listków totalnie inny