Witaj Bożenko, cuda pokazujesz, a to dopiero początek u Ciebie, oj teraz będziesz miała mnóstwo gości. Bardzo podobają mi się zdjęcia Anabelek z powojnikami w tle, cudna jest ta kompozycja
To jest Nikko Blue- w wyglądzie zdecydowanie dominują kwiaty, rośnie w gruncie, zakwitła najwcześniej ze wszystkich ogrodówek, nie stosowałam też żadnej odżywki do barwienia na niebiesko , kolor bardzo jednolity. Polecam
Bez przykładania się bialo- niebieskie kwiaty ma tez Tricolor ( na razie jeszcze w pąkach)
A to inne, które można przerobić na niebiesko ale trzeba się postarać ( zimę przeżyly bez problemu więc obiecałam sobie, że w tym roku się przyłożę aby w przyszłym kwiaty były już niebieskie
Blaumaise ( rośnie bardzo szybko, rozłożysta, grunt)
Bodense ( szybko i rozłożysta, grunt)
Early Blue ( donica)
Inne jeszcze w pączkach, więc nie nadają się jeszcze do pokazania
Ogrodówek nie kolekcjonję, więc nie zwracam też specjalnej uwagi na nazwy, mam dużo różowych, które sa piękne i bezimienne ( potrafię zatrzymać się przy jakimś "babcinym ogródku" i poprosić o sadzonki). Takie najlepiej rosną a na pierwszej fotce moja zdobycz z tego tygodnia którą "zamówiłam "jesienią z ogromnych krzaków rosnących wzdłuż płotu i w pełnym słońcu w pobliskiej miejscowości