Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

MirellaB 21:35, 11 paź 2016

iwka napisał(a)
jak miło Mirelko bardzo dziękuję.

Ten mój rozchodnik też na początku mi się nie podobał. On jest najładniejszy jak jeszcze nie kwitnie, wtedy ma takie białe pączki, później kolor jest średni i teraz właśnie jak już całkowicie zakwita ładnie wygląda wiosną mogę Ci wysłać sadzonkę

Sadzonkę chętnie przyjmę. Przypomnę się wiosną - dziękuję
elka_ 01:01, 12 paź 2016

iwka napisał(a)
zrobiłam kilka jesiennych zdjęć ale nie mam czasu teraz wstawić, jadę do teściowej na obiad

zostawiam tylko trzy kolory

Zajefajne te trzy kolory
Makusia 08:40, 12 paź 2016

Trzy kolory? To mi się kojarzy tylko "Niebieski- Czerwony- Biały" Kieślowskiego
Ale Twoje "Trzy kolory" też piękne
iwka 08:49, 12 paź 2016

elka_ napisał(a)

Zajefajne te trzy kolory
Tak tylko ten zielony to straszny smieciuch wszystkie liście do mnie lecą
iwka 08:56, 12 paź 2016

Makusia napisał(a)
Trzy kolory? To mi się kojarzy tylko "Niebieski- Czerwony- Biały" Kieślowskiego
Ale twoje "Trzy kolory" też piękne
znam wszystkie Kieślowskiego

Byłam wczoraj w wiadomym miejscu i przytargalam tylko dwie sztuki ale fajne bo takie mniejsze ok. 10 cm srednicy. Nie mialam takich wiec coś skompletujemy. Marta a Ty byś chciała w różnych wielkościach czy wszystkie takie same? i ile sztuk?

Malgosik 09:34, 12 paź 2016

iwka napisał(a)

tak to Maria

kurcze to ja już nie wiem, u mnie świerków dużo, korzenie do połowy trawnika, co widać od razu po kolorze trawy, trzeba lać wodę. Pod świerkami(prawie przy pniach )rosną hosty, nie podlewam bo zapominam, albo mi się nie chce i o dziwo trzymają się, mam też kilka trzcinników KF i też ok. Tam gdzie rosną rh z runianką to wodę leję często. No ale fakt faktem że pod rh były dobrze dołki przygotowane, oczyszczone z mniejszych korzeni.
Nawet przyszło mi do głowy jeden duży usunąć i potem miałam pełne gacie jak przyszła wichura i widziałam pracującego świerka

może to zależy od odmiany funkii
mam żółtą i Patriot i te źle znoszą to miejsce pod świerkiem. Fire@Ice i ta biała White Feather dobrze zniosły to sąsiedztwo.
amelia_b 19:09, 13 paź 2016

Co ty mam przytargałaś? Jak kopanie idzie? pozdrawiam Iwonka
jazzy 20:38, 13 paź 2016

A czy Trzy kolory Czerwony to winobluszcz pięciolistkowy?
kasja83 08:20, 14 paź 2016

iwka napisał(a)
no makaronu nie przypaliłam ale i tak jestem od Ciebie lepsza smażyłam kiedyś łatki i ktoś do P przyjechał wyszłam, i tak pewnie z godzinkę sobie rozmawialiśmy, jak sobie przypomniałam o łatkach to było już po ptokach rączka od patelni odpadła, plastikowe elementy w okapie się stopiły a farfocle tłuszczu były nawet w szafie a na dodatek byłam w 6 miesiącu ciąży trzeba było remont generalny robić

No to masakra!
iwka 08:31, 14 paź 2016

Malgosik napisał(a)

może to zależy od odmiany funkii
mam żółtą i Patriot i te źle znoszą to miejsce pod świerkiem. Fire@Ice i ta biała White Feather dobrze zniosły to sąsiedztwo.
a wiesz że i moja żółta tak średnio tam rośnie mimo, że już ma kilka lat.