Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

AniMa 08:52, 01 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Iwonka, ja nie wiem, kiedy Wy dziewczyny to wszystko ogarniacie
Mnie chyba jakiś marazm dopadł, jedyne co ze Świętami współnego zrobiłam, to lampeczki na bateryjki kupiłam
Pozdrawiam.

To tak jak ja Ale w domu zaczęłam już porządki...Najgorzej z prezentami...nawet pomysłu nie mam, dzieciaki też "listów do M." jeszcze nie popisały....
anna_t 09:04, 01 gru 2016

też z instrukcji chętnie skorzystam
ja z prezentami dla dorosłych nie mam problemu, ale te dla dzieci zawsze przyprawiają mnie o ból głowy...
zoja 10:49, 01 gru 2016

śliczne te bombki!
nie wiem jak Ci się takie ładne i w takiej ilości udały - rewelacja
Anda 11:50, 01 gru 2016

Bombki po prostu czadowe Jak Ty je zrobiłaś? Również głosuję za matowymi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwka 13:40, 01 gru 2016

Dzisiaj zbiorowo, początek miesiąca urwanie głowy

Matowe bombki wygrały więc nie będę kombinować, zostają jakie są, doczepię do reszty koraliki. Kupiłam takie sopelki kryształowe ale nie doczytałam że one takie wielkie, nie nadają się, ot ślepa ja

Co do kolorów to pierwszy zamysł był taki: czarne, szare i ten brudny róż podoba mi się ten kolor, chociaż na fotkach inny trochę wychodzi. Później stwierdziłam że za smutna będzie więc białe zrobiłam. Córka wymyśliła różowe, więc żeby nie było że to moja choinka muszą być różowe a może się jeszcze odmieni?
iwka 13:48, 01 gru 2016

Wykonanie bombek jest bardzo proste. Trzeba wyciąć kółka i skleić
Pierwszą robiłam z bibuły prasowanej ale dla mnie bardzo delikatne wychodzą, więc brystol poszedł w ruch. Nie znam się na gramaturze papieru ale pierwszy kupiłam cieńszy i lepiej się z niego robiło. Z grubszego trudniej się wycina i składa.
Wzorowałam się na tym filmiku tylko przy złożeniu robię cienki pasek kleju po całej długości. Te takie sopelkowe, tak samo się robi tylko do koła trzeba czubki dorysować Próbowałam jeszcze jakieś fantazyjne zrobić ale za dużo się schodzi przy wycinaniu.
iwka 14:00, 01 gru 2016

co do prezentów to zamówiłam dzisiaj najmłodszym w rodzinie listy z filmem od Mikołaja mam nadzieję, że będą zadowoleni tak, jak moja córka była kilka lat temu

Dla mlodej jeszcze nie mam, ale list już czytałam W tym roku mam lekko
AngelikaX 14:15, 01 gru 2016

Faktycznie bombki w macie ładniej wyglądają - bardzo eleganckie

ps. Moje dzieciaki miały taką niespodziankę w ubiegłym roku i list i film - ale było zaskoczenie
nawigatorka 14:26, 01 gru 2016

Ojbmy też mieliśmy filmiki przez kilka lat. Fajne to.może i tym razem...
Makao_J 14:26, 01 gru 2016

Jakiś faktycznie łaty sposób wykonania tej bombki bo u Amelii to były takie składane origami a to już nie dla mnie.