Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 12:37, 20 kwi 2017

iwka napisał(a)
kur, olejku nie mam. W aptece mozna go pewnie kupić.

zółto-pomarańczowe ładne, mam i powiem Ci że pierwszy rok mnie drażniły, przesadzałam je w najdalszy kąt a one ładne duże i co roku kwitną. Nie to co inne z roku na rok mniejsze i mniej.

wiesz ja jakoś nie mam fioła na punkcie kolorów szczególnie tulipanów bo wszystkiemi się podobają ale spodziewałam się rózówych
AnnaCh 12:40, 20 kwi 2017

Iwonka, genialne Dostałam od koleżanki jakieś nasionka kwiatków, ponoć wysokich, jedne to na pewno mak pełny, posieję przed cisami, będą też trochę przysłaniać
sylwia_slomc... 12:49, 20 kwi 2017

Dzięki za opis sadzenia hakone . Mojej muszę poprawić stanowisko
iwka 12:49, 20 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
Czytałam u Tess, że cisy nie lubią jak ich coś dotyka, to może posadź sobie jeżówki tak by je zasłaniały, jednakże nie stykały się
no ja tak je pewnie ze 30 cm od cisów posadziłam, może za blisko tak myślę, ale cisy na pewno nie urosną tyle, jeżówki kto wie, najwyżej będę liście rwać, żeby nie dotykały
iwka 12:51, 20 kwi 2017

Kawa napisał(a)

wiesz ja jakoś nie mam fioła na punkcie kolorów szczególnie tulipanów bo wszystkiemi się podobają ale spodziewałam się rózówych
hi to tak jak moja mama mówi wczoraj: byś mi coś żółtego posadziła, tak lubię żółty i weź wymyśl
iwka 12:54, 20 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Iwonka, genialne Dostałam od koleżanki jakieś nasionka kwiatków, ponoć wysokich, jedne to na pewno mak pełny, posieję przed cisami, będą też trochę przysłaniać
też mam jeszcze nasiona kosmosów ale bałam się że zjedzą cisy u mnie to miejsce bardzo nasłonecznione, dopiero po południu dom rzuca cień. Matę w razie co już kupiłam, parawan zrobię
Kosmosy chyba rzucę do sąsiada za siatkę cichaczem lepsze to niż zielsko
iwka 12:55, 20 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzięki za opis sadzenia hakone . Mojej muszę poprawić stanowisko
proszę bardzo jeszcze mam sporo takich Toszkowych porad szkoda tylko że nie pamiętam o nich jak coś sadzę
Kawa 13:00, 20 kwi 2017

ja na małej rabacie mam jeżówki i rozchodniki przed cisami
na dużej hortensje trzcinniki i inne byliny
Makusia 13:03, 20 kwi 2017

iwka napisał(a)
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wpadłam na pomysł zacieniowania tych moich cisów posadziłam przed nimi cały rząd jeżówek, jak się rozrosną to będą większe od cisów i trochę cienia im dadzą, chyba

Zanim doczytałam do końca, pomyślałam "Jezusie! Śnieg pada, deszcz pada, chmury same, a Iwi chce cisy cieniować!?"
iwka 13:04, 20 kwi 2017

Kawa napisał(a)
ja na małej rabacie mam jeżówki i rozchodniki przed cisami
na dużej hortensje trzcinniki i inne byliny
u mnie to akcja ratunkowa Twoje cisy ładne były, no i doniczkowe to co innego
marzą mi się takie ładne jak Polinka kupiła, ale to i kasa inna