Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:30, 22 maj 2017

Toszka napisał(a)
Iwcia, to zasil substralem co to Ania zasila... "ogród start" czy jakoś takoś.
Te suche przyrosty to od mrozu.

A na tym najgorszym masz przyrosty?

substralem zasilam te kopane co kupiłam teraz i mają nowe przyrosty, z 40 sztuk kilka tylko nie daje oznak życia. Na razie się nie cieszę bardzo ale myślę że dadzą radę, tylko takie biedne one, jakoś tak słabo wyglądają niby te przyrosty widać ale nie takie ładne zielone tylko brunatne.

na tym dużym zero przyrostów, miałam wstawić zdjęcie ale telefon wczoraj wyczyściłam do zera i muszę dzisiaj cyknąć.
iwka 12:31, 22 maj 2017

elka_ napisał(a)

Dawno u Ciebie nie byłam, a tu takie widoki, po prostu cudnie.

Żal tujek, może jednak dadzą radę, tego im i Tobie życzę

Pozdrawiam
Elu bardzo dziękuję tuje podwiązane, jakoś wyglądają. Może będzie dobrze
iwka 12:32, 22 maj 2017

Shemsi napisał(a)
Wiesz, co, to ja też nie wiem, co za czosnki mam, grunt, że piękne
haha no właśnie, mi tam też nazwa nie przeszkadza
iwka 12:35, 22 maj 2017

Shemsi napisał(a)
Dubelek, to napiszę jeszcze, że trzymam kciuki za cisa. U mnie jeden w zeszłym roku też chorował i się pozbierał pięknie, oby u Ciebie też tak było!
ja się rzuciłam na te cisy i może kurcze coś nie tak robię, sama nie wiem. Jak nie miałam to nie miałam a teraz to już mi się chyba ponad 50 zrobiło no muszą rosnąć, jak patrzę na te maluchy takie zdrowe to chciałoby się żeby i te duże tak wyglądały
iwka 12:35, 22 maj 2017

AniMa napisał(a)
Woooow, ale Ty piękne zdjęcia pięknego ogrodu robisz
dzięki Aniu
iwka 12:37, 22 maj 2017

Zana napisał(a)
Booosze jakież Ty masz (miałaś?) cudowne łany tulipanowe. W strasznym niedoczasie jestem i tak z opóźnieniem zaglądam. Pamiętam, że w ubiegłym roku też się u Ciebie tulipanami zachwycałam. O cisach nie wiem, to nie piszę.
no już prawie miałam zostały czarne, teraz trzeba po łebkach dać i do następnej wiosny czekać
alis 13:40, 22 maj 2017

Iwonka wykopujesz swoje tulipany? Nie wiem czy wyrażałam zachwyt nad nimi, jeśli nie to teraz to czynię, szczególnie nad tymi różowymi, jakoś ten kolor bardzo mi się podoba, wyblakły róż, jak to mój eM mawia
Makusia 14:10, 22 maj 2017

Iwi ja się nie znam, ale te suche na cisach- według mnie mróz załatwił. Tez mam takie przyrosty na części z tych żyjących cisów, i AniaCh mnie ostatnio oświeciła, że mróz im przyrost ściął.
AnnaCh 14:30, 22 maj 2017

Makusia napisał(a)
Iwi ja się nie znam, ale te suche na cisach- według mnie mróz załatwił. Tez mam takie przyrosty na części z tych żyjących cisów, i AniaCh mnie ostatnio oświeciła, że mróz im przyrost ściął.
Bo mnie Toszka w którymś wątku oświeciła
Moje Hicksii piękne też mają część takich ściętych
malkul 15:19, 22 maj 2017

przepiekne tulipanowe łany masz Iwonko.