Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

zoja 15:08, 01 cze 2017

Wkleiłam u Konieczki, ale powtórzę i u Ciebie - zerknij TU są napary, gnojówki itp.

Edit: link usunelam bo podobno niegodny polecania - przepaszam
malkul 09:22, 03 cze 2017

jakie cudne te czarne orliki lubie takie czarnulki szkoda że z siewu nei powtarzają cech bo bym żebrała
frezja 10:13, 03 cze 2017

iwka napisał(a)
Pozdrawiam Was dzisiaj orlikami Black Barlow, mam całe trzy sztuki, pierwszy rok i takie malutkie są, mam nadzieję że w kolejnym roku będzie już je widać na rabacie

No piękne, a jakże :0 lubię takie ciemne rośliny; u mnie prawie czarna petunia.
iwka 23:55, 03 cze 2017

anna_t napisał(a)
a!aaaaaaa Iwonka jaka szkoda że ja wcześniej tego nie przeczytałam. Idealna rada do tego jak sadzić moje lawendy
przy Twojej powierzchni na pewno w takim układzie będzie się fajnie wszystko układało. U mnie niestety ciężko było, bukszpany duże a rabata mała. Posadziłam i starałam się według wskazań Toszki ale wyszło mi jak zwykle średnio Nie będę już przesadzała bo kulki miałam swoje, przenosiłam z jednego w drugie miejsce i nie chcę za bardzo korzenie zruszyć.

Teraz zastanawiam się czym je podsadzić. Mam chęć na hakone tylko nie wiem czy zielone czy żółte? Mam obie, bardziej mnie kusi zielone, tylko czy nie zleje się z zielenią bukszpanów ?
iwka 23:58, 03 cze 2017

Konieczki napisał(a)
Iwonko,

Niestety nie znalazlam przepisu. Polinka tylko wrotyczowy napar robila , w necie tez szukalam i nic. Zrobie na czuja, u nas dwa dni tak strasznie lalo ze moze teraz sie uda. Uzylam chemii, zrobilam oprtsk tym co jeszcze sie ostalo - fastat
cały piątek wertowałam forum, coś tam znalazłam, mam wszystko zapisane w pliku ale nie zdążyłam jeszcze przeanalizować, jutro może poczytam

Kamila, chodziło o roztwór wrotyczowo-piołunowy
iwka 00:01, 04 cze 2017

zoja napisał(a)
Wkleiłam u Konieczki, ale powtórzę i u Ciebie - zerknij TU są napary, gnojówki itp.

Edit: link usunelam bo podobno niegodny polecania - przepaszam
o masz! a co tam było, bzdury jakieś ? dziękuję za chęci, coś tam wynalazłam na naszym forum, teraz tylko poskładać do kupy

te zielone opuchlaki wcinają mi graby na potęgę !!!
iwka 00:02, 04 cze 2017

malkul napisał(a)
jakie cudne te czarne orliki lubie takie czarnulki szkoda że z siewu nei powtarzają cech bo bym żebrała
no szkoda właśnie, teraz płaciłam po 8 zł więc średnia przyjemność za kłącze w takiej cenie.
iwka 00:04, 04 cze 2017

frezja napisał(a)

No piękne, a jakże :0 lubię takie ciemne rośliny; u mnie prawie czarna petunia.
petunie też w tym kolorze piękne, miałam któregoś roku teraz kupiłam sobie do donic ciemną ipomea, pierwszy raz mam i nie bardzo wiem co i jak
elka_ 00:28, 04 cze 2017

iwka napisał(a)
Pozdrawiam Was dzisiaj orlikami Black Barlow, mam całe trzy sztuki, pierwszy rok i takie malutkie są, mam nadzieję że w kolejnym roku będzie już je widać na rabacie

Ty to potrafisz, trzy sztuki, a pokazane tak, że oczu nie można oderwać

Ciekawy sposób Toszka przedstawiła na sadzenie po skośnych liniach, czekam na efekt u Ciebie
iwka 00:40, 04 cze 2017

elka_ napisał(a)

Ty to potrafisz, trzy sztuki, a pokazane tak, że oczu nie można oderwać

Ciekawy sposób Toszka przedstawiła na sadzenie po skośnych liniach, czekam na efekt u Ciebie
hihi Elu, tylko trzy sztuki mam, a raczej miałam bo już przekwitają, chyba że jeszcze coś wypuszczą