Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 16:12, 23 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Weszłam i co ja tu czytam? Brudne stopy, cisy trujące dla teściowej i czochy do góry nogami .
A propos sąsiadów - ja naprzeciwko mam naprawdę fajnych sąsiadów, ale też się już krępuję latać z łopatą i taczkami na froncie - oni siedzą i odpoczywają a ja ciągle w roślinach...
Kasia wyobrażasz sobie co będą robić nasi sąsiedzi jak mu już będziemy odpoczywać?

Hihi krokusy posadzone do góry nogami wyrosną ale czochy to nie wiem, trzeba uważać przy sadzeniu.
MirellaB 16:25, 23 sie 2017

Iwka to są ładne cisy?
Anda 16:29, 23 sie 2017

iwka napisał(a)
no jasne, przecież mamy dopiero sierpień; ) swoje duże sadziłam chyba w listopadzie 5 zl. Za sztuke ceni. Chyba warto.

Oj warto
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 16:37, 23 sie 2017

Bierz te cisy. Bierz i nawet się nie zastanawiaj. Daj im zaliczkę, by nie sprzedali komuś innemu. Od 15 września można kopać. Myślę, że jak teraz w maju sadzone, to dopiero zaczynają się korzenić...Iwka, naszykuj miejscówkę, daj dużo dobroci, tak z zapasem, na pewno nie sadź tak gęsto jak oni...i idź i je zabieraj.Wykopuj z lekkim zapasem. Kop i bierz partiami, tak by jak najszybciej je sadzić, by korzenie nie obeschły. Podlej korzonkiem, podlewaj i ciesz się z niebywałej okazji.
Blade mają przyrosty, bo widać, że dołki nie przygotowane, nie zaprawione dobrociami, perz kłębi się jak głupi.

Pierwsze dwa lata owocki mnie denerwowały. Teraz czekam na pierwszą połowę stycznia i naloty dywanowe kwiczołów
iwka 17:09, 23 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Iwka to są ładne cisy?
no chyba ładne, na kilku widziałam podeschnięte pojedyncze gałazki a tak to ładne
iwka 17:10, 23 sie 2017

Anda napisał(a)

Oj warto
ludzie, podniecam się
AsiaK_Z 17:14, 23 sie 2017

Iwcia, 5 zł? Bierz i nie myśl za długo, bo ktoś Ci je sprzątnie sprzed nosa będą zdobić Twój ogród
iwka 17:16, 23 sie 2017

Toszka napisał(a)
Bierz te cisy. Bierz i nawet się nie zastanawiaj. Daj im zaliczkę, by nie sprzedali komuś innemu. Od 15 września można kopać. Myślę, że jak teraz w maju sadzone, to dopiero zaczynają się korzenić...Iwka, naszykuj miejscówkę, daj dużo dobroci, tak z zapasem, na pewno nie sadź tak gęsto jak oni...i idź i je zabieraj.Wykopuj z lekkim zapasem. Kop i bierz partiami, tak by jak najszybciej je sadzić, by korzenie nie obeschły. Podlej korzonkiem, podlewaj i ciesz się z niebywałej okazji.
Blade mają przyrosty, bo widać, że dołki nie przygotowane, nie zaprawione dobrociami, perz kłębi się jak głupi.

Pierwsze dwa lata owocki mnie denerwowały. Teraz czekam na pierwszą połowę stycznia i naloty dywanowe kwiczołów
no ... czekałam na Twoją aprobatę całą działkę mają obsadzoną nimi głupole oprócz perzu w szmacie jeszcze rosną.

Jesssu, gdzie ja mam je sadzić? Miałam maliny wyrywać i miejsce tam szykować, teraz to nie wyrobię się, może szmaragdy przesadzę, ziemie wymienię i cisy wsadzę ojojoj mętlik mam
iwka 17:17, 23 sie 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Iwcia, 5 zł? Bierz i nie myśl za długo, bo ktoś Ci je sprzątnie sprzed nosa będą zdobić Twój ogród
dobra, dzwonię, 200 sztuk ma do sprzedania
Makusia 17:18, 23 sie 2017

5 PLN? Bo może w Euro liczą?
Bierz i się nie zastanawiaj! Miejsce się znajdzie!