Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:24, 23 sie 2015

Zwykły

AnnaCh 12:26, 23 sie 2015

Jak dla mnie oba piękne
amelia_b 12:33, 23 sie 2015

Mówcie co chcecie,ale ja jestem za czekoladowym
mateuszmichn 13:17, 23 sie 2015

iwka napisał(a)
Dzięki Weronika. Durna jestem przeciez to ogladalam. Musze jeszcze raz popatrzec,ale to za chwilę bo teraz jest akcja z rozmnażaniem

U nas w pizzeri to sprzedają pizze a nie takie wielkoludy
Szacun, bo naprawdę olbrzymy, pizza gigant to się chowa
jazzy 13:55, 23 sie 2015

Czekoladowy! Liście ma też ładniejsze
kasia_w 15:02, 23 sie 2015

iwka napisał(a)
Na tą rabatę planuję przenieść konwalnik i posadzić go w kamykach. Doszłyby tam jeszcze kulki betonowe. Z tyłu rośnie bukszpan i red baron. Chcialam tak jak u Babki byly plany, po skosie dac ten konwalnik tylko na zapelnienie całego trójkąta to mi nie starczy, ale co wtedy z drugiej strony posadzić .
czy porozrzucac go po całej rabacie. Rabata ma 1m×2m.

A i ta trzmielina z prawej jest do usunięcia

Też się na temat "wyrażę":
- trzmielinę bym zdecydowanie zostawiła
- w kamykach 3 mocne punkty koloru albo kule- jakby w czubkach trójkąta nierównobocznego z czubkiem na dole- kurczę nie mam w domu programu do rysowania sensowanego, nie narysuję
- wypełnienie nieregularne z konwalnika
Taka sobie propozycja.

Ciekawe co wyjdzie ostatecznie
Iwcia 19:14, 23 sie 2015

Iwonko, kiedy zobczyłam zdjęcie tej rabaty wpadł mi do głowy następujący pomysł: otóż spójrz na to co masz jak na obraz - rama to bukszpan i trawy (dlatego też ta trzmielina mi nie gra). Dalej białe tło, na którym można namalować różne wersje. Prawy bok zostawiłabym bez zmian (kule, konwalnik) i w zależności od doboru roślin i jego ułożeniu w pozostałej części może być bardziej kolorowo, lub minimalistycznie, jak wolisz. Przy wariancie drugim nie podpisywałam - chodzi o podkreślenie monotematyczności. Mogą to być żurawki ale równie dobrze np. turzyce
amelia_b 19:33, 23 sie 2015

A ja bym tam gdzie te kule posadziłam czerwonego klona palmowegovdla koloru i poszła tylko w turzyce żurawki jej tam mogą paść
Ps kule też bym tam zostawiła oczywiście bo są cudne a jak byście tam miały ciemierniak biały np
babka 20:06, 23 sie 2015

Burza mózgów nad rabatą żwirkową Każda propozycja świetna, sama nie wiem, którą ja bym wybrała. Pomysł Amelki przedni
babka 20:07, 23 sie 2015

Acha, i mi też czekoladowy bardziej, elegancki jest Przypomnijcie mi żebym kupiła