Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 22:09, 14 wrz 2015

babka napisał(a)
no to teraz kumam żabko
Jeśli tam wietrznie to masz rację, że szmaragdowy szpaler będzie skuteczniejszy no i zimozielony. Tylko teraz co z ptaszkami ?
Czy ten żywopłot będzie poprowadzony bezpośrednio od świerków do świerków ?

na taki był plan, żeby zapełnić lukę
iwka 22:09, 14 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Tak teraz myślę,bo w końcu po trzech prochach przestała mnie boleć czacha,czy musisz sadzić na całości żywopłot z graba? Nie można do niego dorzucić czegoś zielonego

no właśnie, ja już myślałam nad tym, żeby to pomieszać jakoś bo chciałam tam jeszcze upchnąć trawy i coś kolorowego, i jeszcze może bym sobie wymurowała jakąś ścianę malutką, hi hi pomarzyć można Tu gdzie teraz altana to chciałam posadzić brzózki, a tu gdzie domek zrobić jakiś placyk z ławką. Będę pomału odsuwać się od drogi i przenosić w głąb podwórka
Iwcia 09:25, 15 wrz 2015

widziałam jak wlatywały do dziurek,a ile miały przy tym radochy

ptaszki zwykle mają radochę jak wlatują do dziurek
Iwcia 09:30, 15 wrz 2015

wszystko będzie wysadzone stamtąd, żywopłot do wysokości siatki 1,5 m max.

cisy!, cisy!, cisy!.
Będą wąskie i szlachetne. W moim wątku wkleję zdjęcie ciska, którego zakupiłam latem za dyszkę. Myślę, że jak dać im dużo kompostu będą rosły szybciutko. Do nich jakieś iglaczki jak ja to mówię "gniazdkowe" co by nawiązywały do świerków i będzie git majonez.

Ale się uparłam
Kasya 09:47, 15 wrz 2015

pokazcie mi jakis ladny zywoplot z cisow
jedyne jakie widzialam (z tych kolumnowych) to waskie na dole szerokie na gorze i szybko na dole łysiejące...okropnosc

podobają mi sie tylko cisy baccata bo maja ładny pokroj ale te nie wszedzie sa i sa drogie
Iwcia 09:57, 15 wrz 2015

To tak, krakowskim targiem-przed oknem ekranik z c.(nie mowie na głos) potem Pergola na np.winobluszcz potem kilka smaragdow dla złamania wysokości ze swierkami.
mirkaka 09:58, 15 wrz 2015

Popieram Iwcię, cisy chyba nie mają dużego systemu korzeniowego tak jak tuje, nie zabiorą tyle wody i żarełka pozostałym roślinom, dadzą piękne tło, tylko one strasznie wolno rosną musiałabyś kupić duże sadzonki a to spory koszt.
A co sądzicie o bukszpanach? Są płotki z nich robione, wprawdzie niskie ale co szkodzi zrobić wyższy? Bukszpany nie maję dużego systemu korzeniowego, wiem bo czasami przesadzam moje w środku lata i nic im nie jest.Są zimozielone, możesz z nich robić nawet wyszukane artystyczne kształty. Sadzonki możesz robić sama albo kupić małe, wtedy nie są drogie, dobrze podlewać i zasilać to urosną szybciej.
Iwcia 10:18, 15 wrz 2015

Bukszpan raczej nie da rady do 1.50metra. Gdyby dać ekran mniej wiecej na szerokość okna nie byłoby moze tak drogo.
iwka 10:27, 15 wrz 2015

Iwcia napisał(a)
widziałam jak wlatywały do dziurek,a ile miały przy tym radochy

ptaszki zwykle mają radochę jak wlatują do dziurek

hi hi o Ty świńtuszko
iwka 10:28, 15 wrz 2015

namazałam coś takiego