Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Iwcia 10:30, 15 wrz 2015

O proszę, co to za drzewka? Jak szeroko tam będzie? W lini prostej?
amelia_b 10:31, 15 wrz 2015

iwka napisał(a)
namazałam coś takiego

A legenda gdzie?
Iwcia 10:37, 15 wrz 2015

Przed ekranem można dać rząd rozplenicy Hameln, cebulowe i np. Trzmieliny szczepione, jakąś kulkę bukszpanu a ciski będą sobie rosły po ciuchutku na plecach. A co do tych drzewek-moze jakies bordowe. Na pergole winobluszcz i powojnik albo na bogato-roze i powojnik
amelia_b 10:38, 15 wrz 2015

Iwonka szczerze to fajne takie zamieszanie wygląda nie jest monotonne ja jestem na tak
iwka 10:49, 15 wrz 2015

phi legenda, jak ja sama nie wiem co tam jest, zamysł był taki

tak właśnie mnie olśniło, że jednolity ciąg będzie nudny, jeszcze dzisiaj muszę dokładnie się rozmierzyć, chyba samochodem pojeżdżę i zobaczę jak tam będzie z tą szerokością, może jeszcze z pół metra bym ukradła. Byłoby ok. 2m to już jakaś sensowna szerokość.
iwka 10:54, 15 wrz 2015

świerki z lewej strony ciągną się pewnie jakieś 15 metrów po prostej i taka długość będzie przeznaczona na część ogrodową. W poprzek też coś będę musiała posadzić, aby oddzielić część gospodarczą. Ale to w odległych planach.
iwka 10:59, 15 wrz 2015

Iwcia napisał(a)
Przed ekranem można dać rząd rozplenicy Hameln, cebulowe i np. Trzmieliny szczepione, jakąś kulkę bukszpanu a ciski będą sobie rosły po ciuchutku na plecach. A co do tych drzewek-moze jakies bordowe. Na pergole winobluszcz i powojnik albo na bogato-roze i powojnik

mam na razie jedną nigrę, właśnie trzmieliny też by fajnie wyglądały, trawy obowiązkowo

na cisach się nie znam, wiosną kupiłam małe sadzonki ok. 40 cm i pewnie z 10 urosły, nie wiem jaka to odmiana, ale gościu twierdził, że wąskie są.

Na taki ekran to jakie najlepsze?

kurcze skąd ja na to kasy wezmę
Iwcia 11:01, 15 wrz 2015

A nie wiem czy jest gdzieś rzut z góry tego boku z wymiarami?
iwka 11:11, 15 wrz 2015

mam coś takiego

dalej na dole tak jak pisalam jakieś 15-20 metrów do zagospodarowania.

tak jest teraz, ta droga będzie zawinięta przy siatce właśnie i cały czas prosto do końca świerkow, czyli do końca ogrodu, dalej królestwo Ema więc nie moja broszka
amelia_b 11:48, 15 wrz 2015

oj żabko ale ty masz areał jak będziesz dalej ciągnąć ta drogę to dobrze rozmierzcie te łuki ja do tej pory jak jadę to na krawężnik tylnym kołem zawsze wiodębo nie tak sobie ścinam ten łuk a za nowym domem nie masz stodoły? drogę to min 4 metry musisz zrobić bo ani większym sprzętem ani ciągnikiem nie wjedziesz