Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 13:27, 07 lis 2015

Boli każda kosteczka? Buziole przesyłam czekaj,czekaj a my cisunie opijałyśmy czy etam?pozdrawiam
Warmia 16:45, 07 lis 2015

Co się zjawię to piją. Co dzisiaj zapodajemy?
iwka 16:56, 07 lis 2015

Toszka napisał(a)

Tak to można było robić jak były upały i potworna susza. Z jedna uwagą - nie może się porządnie lać, a jedynie siąpać aby ziemia zdążyła się opić wody i głęboko nasiąknąć.
Nie ma nic gorszego jak zalanie cisów - korzenie błyskawicznie gniją.
Teraz najważniejsze, aby ziemia dokładnie oblepiła bryłę i aby nigdzie nie pozostała wolna przestrzeń.
Podlewać trzeba z głową, wyczuciem i dostosowaniem do typu gleby w ogrodzie - na piaszczystej=przepuszczalnej obficiej, częściej, a na ciężkiej, gliniastej, długo trzymającej wodę rzadziej.

I tak, z wielkim prawdopodobieństwem późną wiosna częściowo się obsypią, bo będą się aklimatyzować. W przyszłym roku maja się korzenić, bo kopane cisy korzenią się ok. dwa sezony. Wiosną, w połowie kwietnia można je ponownie podlać Korzonkiem. A w kolejnym sezonie zaczną puszczać prawdziwe przyrosty (u mnie to nawet 60cm).
Masz Iwonko cisy z porządnego, rzetelnego, sprawdzonego źródła. Będzie dobrze

zastosuję się do Twoich porad i będzie dobrze jeden jakiś taki żółtawy, ale może da radę

Tym, że częściowo się mogą obsypać trochę się zmartwiłam, ale cóż jak taka ich natura niech się korzenią a potem rosną

Właśnie ta Pani mi mówiła, żeby podlewać z głową i broń boże nie przelać bo zgniją

Kiedy będzie można je zacząć formować?
iwka 16:59, 07 lis 2015

amelia_b napisał(a)
Boli każda kosteczka? Buziole przesyłam czekaj,czekaj a my cisunie opijałyśmy czy etam?pozdrawiam

nic nie boli, mój eM prawdę mówi, że jak dorwę się do szpadla to i bólu nie czuję, coś w tym jest

nic nie opiłam bo dzisiaj byłam na rezonansie, najdłuższe pół godziny, myślałam, że nie wytrzymam, ale jakoś poszło
iwka 17:01, 07 lis 2015

Warmia napisał(a)
Co się zjawię to piją. Co dzisiaj zapodajemy?

to wszystko Amelki wina, to ona tak wszystkich rozpija

lojalna_ 17:11, 07 lis 2015

racja wina Amelki )))))
Warmia 18:22, 07 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
racja wina Amelki )))))

Dać jej wina
Agania 19:30, 07 lis 2015

iwka napisał(a)

nic nie boli, mój eM prawdę mówi, że jak dorwę się do szpadla to i bólu nie czuję, coś w tym jest

nic nie opiłam bo dzisiaj byłam na rezonansie, najdłuższe pół godziny, myślałam, że nie wytrzymam, ale jakoś poszło

Rezonans nie miły, ale przeżyłaś, byle wyniki Cię uradowały, tak jak posadzone zakupy
Za mało foto z ogrodu..jesień się już kończy...pokaż chociaż nivakiego
Teraz możesz strzelić jednego...ja też spróbuję się tak wyrelaksować ja ty na avatraku
Weekendowo pozdr
babka 19:33, 07 lis 2015

Iwka ja to myślałąm, że już posadzone cisy zobaczę i co ? ociągasz się kochana a ja tu z kieliszkiem czekam
iwka 19:48, 07 lis 2015

Agania napisał(a)

Rezonans nie miły, ale przeżyłaś, byle wyniki Cię uradowały, tak jak posadzone zakupy
Za mało foto z ogrodu..jesień się już kończy...pokaż chociaż nivakiego
Teraz możesz strzelić jednego...ja też spróbuję się tak wyrelaksować ja ty na avatraku
Weekendowo pozdr

Pada u mnie zdjęć nie ma jak robić buro i ponuro przy niedzieli może coś cyknę