A co to za super hiper przepis? Ja też chcę Pieczenie pierniczków to już u mnie tradycja. Bez tego nie ma Świąt. Teraz szukam przepis na piernik, ale taki, który trzeba zrobić kilka tygodni przed świętami. Ktoś ma ?
W zeszłym roku piekłam taki co miesiąc czekał na upieczenie. Teraz mi się przypomniało. Był dobry, ale szału nie było. Zagladałam do niego szukając pleśni Może w tym roku dam mu drugą szansę.
Jak się leżeć nie da, jak da ja na aerobik latam ale zakwasy miałam tylko po pierwszym razie, tak sie przylozylam , ze na drugi dzień w pracy ledwo usiedzialam ale może warto tego piwka wypróbować
Ja gdzieś mam przepis na ten piernik, on chyba staropolski się nazywa, taki dojrzewajacy, ale nie robiłam. Coś mi się kojarzy ze Ewa (gotuje) ostatnio coś takiego robila, jej tak dobrze z oczu patrzy, może dobry
Miałam kiedyś taki przepis. Trzeba było go upiec trzy a nawet cztery tygodnie wcześniej. To był jakiś stary przepis. Ten piernik był genialny, ale musiał poleżeć kilka tygodni, bo inaczej był twardy jak kamień.