Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Warmia 21:03, 20 lis 2015

Agania napisał(a)
Hey, u Ciebie już przedświąteczne pogaduchy i tak kulinarnie mniam... ja nie wiem czy wyrobię, bo po siłowni 3 razy w tygodniu...padam, ale leżeć się nie da....jak ja ci zazdroszę tego avatarka....oj lędźwi dzisiaj nie czuję, chyba po jakiś znieczulacz sięgnę
Pozdrowionka ślę

Żeby nie było zakwasów najlepiej wypić sobie piwo. Tak mi kiedyś powiedziała masażystka.
Warmia 21:08, 20 lis 2015

amelia_b napisał(a)
Pierniki

A co to za super hiper przepis? Ja też chcę Pieczenie pierniczków to już u mnie tradycja. Bez tego nie ma Świąt. Teraz szukam przepis na piernik, ale taki, który trzeba zrobić kilka tygodni przed świętami. Ktoś ma ?
Anda 21:09, 20 lis 2015

Warmia napisał(a)

Żeby nie było zakwasów najlepiej wypić sobie piwo. Tak mi kiedyś powiedziała masażystka.

Albo bardzo gorący prysznic/kąpiel
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:11, 20 lis 2015

Warmia napisał(a)

A co to za super hiper przepis? Ja też chcę Pieczenie pierniczków to już u mnie tradycja. Bez tego nie ma Świąt. Teraz szukam przepis na piernik, ale taki, który trzeba zrobić kilka tygodni przed świętami. Ktoś ma ?

Mam taki, co robię chyba tak z tydzień przed, przepis mojej mamy. Nie wiem, czy to jakiś specjalny przepis.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwcia 21:13, 20 lis 2015

W zeszłym roku piekłam taki co miesiąc czekał na upieczenie. Teraz mi się przypomniało. Był dobry, ale szału nie było. Zagladałam do niego szukając pleśni Może w tym roku dam mu drugą szansę.
iwka 21:15, 20 lis 2015

Agania napisał(a)
Hey, u Ciebie już przedświąteczne pogaduchy i tak kulinarnie mniam... nie wiem czy wyrobię, bo po siłowni 3 razy w tygodniu...padam, ale leżeć się nie da....jak ja ci zazdroszę tego avatarka....oj lędźwi dzisiaj nie czuję, chyba po jakiś znieczulacz sięgnę
Pozdrowionka ślę

Jak się leżeć nie da, jak da ja na aerobik latam ale zakwasy miałam tylko po pierwszym razie, tak sie przylozylam , ze na drugi dzień w pracy ledwo usiedzialam ale może warto tego piwka wypróbować
iwka 21:19, 20 lis 2015

Ja gdzieś mam przepis na ten piernik, on chyba staropolski się nazywa, taki dojrzewajacy, ale nie robiłam. Coś mi się kojarzy ze Ewa (gotuje) ostatnio coś takiego robila, jej tak dobrze z oczu patrzy, może dobry
Warmia 21:20, 20 lis 2015

Iwcia napisał(a)
W zeszłym roku piekłam taki co miesiąc czekał na upieczenie. Teraz mi się przypomniało. Był dobry, ale szału nie było. Zagladałam do niego szukając pleśni Może w tym roku dam mu drugą szansę.

Miałam kiedyś taki przepis. Trzeba było go upiec trzy a nawet cztery tygodnie wcześniej. To był jakiś stary przepis. Ten piernik był genialny, ale musiał poleżeć kilka tygodni, bo inaczej był twardy jak kamień.
Warmia 21:27, 20 lis 2015

Iwka dzięki, wiadomość odebrałam. Jakbyś jeszcze miała ten staropolski, to z chęcią przygarnę.
amelia_b 21:30, 20 lis 2015

A czego ja na pierniczki przepisu nie mam? też chcę