Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:03, 05 sty 2016

sarenka napisał(a)
Jacy wy wszyscy zdolni jesteście, takie piękne ogrody robicie wszyscy u siebie
Iwka łaaadnie maaaasz
I ja sobie spisze co na ten rok w ogrodzie, ale aż sie boję bo wszytsko zalezy jak wiadomo od zł ile bede mogła przeznaczyć
zdolni to wszyscy jesteśmy jedni więcej, inni mniej (ja oczywiście w tej drugiej grupie)to forum zmienia upodobania i chciałoby się coś ciągle zmieniać i upiększać
Warmia napisał(a)
Iwak, życzę Tobie, abyś zrealizowała wszystkie punkty swojego planu, bo jak na razie idziesz w bardzo dobrym kierunku
dzięki Marta, będę starała się realizować punkt po punkcie, a co uda sie zrobić to zobaczymy
Iwcia napisał(a)
Takie podsumowanie dodaje sił, kiedy widać jak wiele dokonało się w przeciągu jednego roku. Gratuluje
żebyś wiedziała, że dodaje i napędza do działania. Wcześniej niby coś tam się robiło w ogrodzie, ale to nie to samo. Teraz widać pracę i efekty i chce się więcej i więcej
Kasya napisał(a)
Wszędzie podsumowania Fajnie widać zmiany
A co zrobilas z tymi hakuro ?
hehe przesadziłam je za stodołę, nie wiem czy się przyjmą
AnnaCh napisał(a)
Iwka, przez rok takie zmiany Super Plany ambitne i fajne, szczególnie polecam Ci zrobienie skrzyń i swoje warzywka
rozgryzam właśnie temat skrzyń
olga80 napisał(a)
Bardzo pozytywne zmiany jest pięknie, bardzo dużo pracy w to włożyłaś.Brawo !! Plany na nowy sezon też ciekawe i pewnie efektowne. Jak ja namówiłam M do wycięcia jego ulubionej wierzby to Ty namówisz do rozbiórki Trzymam kciuki
Ja tam długo namawiać nie zamierzam, najgorsze to zrzędzenie, ale codziennie gderam, gderam aż się oswoi,a potem to już z górki
amelia_b napisał(a)
jak ja ci zazdroszczę ze tak już wszystko wiesz co i jak ja mam czarna dziurę w głowie
a gdzie tam wiem, mam niby plan ale u mnie problem z doborem nasadzeń
Karol99 napisał(a)
Super zmiany.
dzięki
Kuba napisał(a)
Zrobiłaś kawał dobrej roboty, nie korci Cię żeby się przenieść z wątkiem do naszych ogrodów?
tak się właśnie zastanawiałam nad przeniesieniem, tym bardziej że wątek z projektowaniem bardziej na temat, a u mnie w wątku to różnie
katel napisał(a)
Witam! Udało mi się wreszcie dotrzeć z rewizytą! Kawał roboty zrobione a i plany ambitne! Trzymam kciuki i będę zaglądać .
Witaj Kasiu u mnie
Basilikum napisał(a)
super plany, niech sie uda
no niech sie uda
ren133 napisał(a)
Fajnie mieć plany ... ciekawa jestem jak Ci pójdzie z 3pkt?
to akurat najmniejszy problem
iwka 11:10, 05 sty 2016

Kawa napisał(a)
hej hej w tym nowym roku
pięknie ci wszystko urosło
będę z tobą kolejny rok

cieszę się, że będziesz ze mną
lindsay80 napisał(a)
Dużo zrobione u Ciebie Iwonko w 2015, a plany na 2016 to już w ogóle rozmach na całego, bo pod hasłem rozbiórka grila, altany, stodoły to kryje się mnóstwo pracy.
Widziałam kiedyś plac po rozbiórce stodoły to wiem co mówię.
Powodzenia, niech się wszystko uda!

no to są najcięższe roboty zaplanowane na ten sezon, aż się boję
kasja83 napisał(a)

Uwielbiam takie podsumowania.Fajnie, ze rzuciłaś porównawcze fotki(co uświadamia mi-jaki kawał roboty zrobiłaś), bo zawsze mam biedę przebrnąć przez wątki bardziej zaawansowanych ogrodników
Rabata stipowo-konwalikowa ewidetnie jest w moich inspiracjach.

mi też się podoba takie zestawienie, tylko obawiam się ze stipa nie wytrzyma mrozów, obsypałam niby korą, ale u mnie wieje strasznie
Dominika11 napisał(a)
no plany niezłe - trzymam kciuki i będę obserwować
dzięki Dominika
waldek727 napisał(a)
Szukam Cię wszędzie, a Ciebie nawet w domu nie ma.
a właśnie że jestem, nawet do piątku siedzę w domu
szi napisał(a)
Witam się w 2016
Życzę Ci realizacji wszystkich ogrodowych planów i tych nieogrodowych oczywiście też.

Dzięki Sylwia wciąż mi chodzi po głowie ten Twój wianek
Agatek napisał(a)
Iwka już pracuje w ogrodzie pewnie
gdzie tam, na zwolnieniu siedzę
Shemsi 11:37, 05 sty 2016

Piękne zmiany, super podsumowanie. I jeszcze fajniejsze plany z przyjemnością będę podglądać Twoje dziłania!

iwka napisał(a)
rozgryzam właśnie temat skrzyń

To dokładnie tak, jak ja Czy ja dobrze kojarzę, że dysponujesz książką na temat mini ogródków warzywnych?

Ściskam w nowym roku
Anda 12:39, 05 sty 2016

Alez u Ciebie piekne zmiany. Dopiero na podsumowaniu zobaczylam, jak sie wszystko pozmienialo. Niezle plany na ten rok. Skrzynie tez mam w planach
Masz juz jakies doswiadczenie w tym kierunku, znaczy hodowli warzyw?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwka 15:33, 05 sty 2016

Shemsi napisał(a)
Piękne zmiany, super podsumowanie. I jeszcze fajniejsze plany z przyjemnością będę podglądać Twoje dziłania!

To dokładnie tak, jak ja Czy ja dobrze kojarzę, że dysponujesz książką na temat mini ogródków warzywnych?

Ściskam w nowym roku

ja też ściskam

mam taką książkę w pdf "Ogród warzywny na 200 metrach kwadratowych" Bronisława Gałczyńskiego. Jak chcesz to wyślij mi na prv e-maila, to podeślę
iwka 15:37, 05 sty 2016

Anda napisał(a)
Alez u Ciebie piekne zmiany. Dopiero na podsumowaniu zobaczylam, jak sie wszystko pozmienialo. Niezle plany na ten rok. Skrzynie tez mam w planach
Masz juz jakies doswiadczenie w tym kierunku, znaczy hodowli warzyw?

jakieś doświadczenie mam, ostatnie dwa lata odpuściłam, ale wcześniej siałam. Zbiory nie były jakieś ogromne, ale jak to się mówi do zupy było. A teraz jak nie kupię to nie mam, a tak marchewki by pochrupał Na razie to mam posadzone truskawki,maliny, porzeczkę czarną i borówki. Agrest co roku dosadzam i coś mi nie rośnie, jeszcze muszę jeżyny posadzić
Anda 15:47, 05 sty 2016

O to fajnie, ze już masz doświadczenie. Bo ja kompletnie zielona. Co prawda miałam już truskawki, ogórki i cukinie, mam tez nadal maliny, ale warzywniaka jako takiego nigdy nie miałam.

Ty chcesz jeżynę, a ja się mojej pozbyć nie mogę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 15:52, 05 sty 2016

Ewo a czemu nie chcesz jezyny, takie pyszne konfitury z amaretto sa mniam ja wlasnie na jesien posadzilam i juz sie nie moge owocow doczekac
iwka 15:53, 05 sty 2016

Anda napisał(a)
O to fajnie, ze już masz doświadczenie. Bo ja kompletnie zielona. Co prawda miałam już truskawki, ogórki i cukinie, mam tez nadal maliny, ale warzywniaka jako takiego nigdy nie miałam.

Ty chcesz jeżynę, a ja się mojej pozbyć nie mogę

a dlaczego chcesz się pozbyć? ja nie mam z nimi doświadczenia, wiem że rosną spore, może gdzieś w kącie bym posadziła
nawigatorka 15:58, 05 sty 2016

iwka napisał(a)
a to zwykły kosmos

Zwykly nie ezwykly.ale ja pisalam ze piekne zdjecie