Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Anda 15:58, 05 sty 2016

Jeżyna miała straszne kolce i się czepiała wszystkiego. Rozrosła się bardzo, a owoce nie były zbyt słodkie. Nie mam na nią po prostu miejsca. Moze miałam zły gatunek. W kacie ogrodu, gdzie dużo słońca i nikomu nie zawadza z pewnością można takie monstrum sadzić. Ja mam niestety zbyt mały ogródek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 16:04, 05 sty 2016

Moja jest bez kolcow
Anda 16:09, 05 sty 2016

Moja dostałam w prezencie. Tak się zraziłam, ze już nie chce żadnej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Karol99 16:56, 05 sty 2016

iwka napisał(a)

a dlaczego chcesz się pozbyć? ja nie mam z nimi doświadczenia, wiem że rosną spore, może gdzieś w kącie bym posadziła

Ja mam bezkolcową, owocuje niezawodnie. Sadzonka juz całkiem spora, ok. metra. Mógłbym Ci podesłać tylko jak?
olga80 17:13, 05 sty 2016

a ja miałam jeżynę z kolcami i kwaśną to ją wykarczowałam a o takich bezkolcowych nie słyszałam na wiosnę mus nabyć
iwka 17:29, 05 sty 2016

No właśnie ja o takiej bezkolcowej myślałam
iwka 17:32, 05 sty 2016

Karol99 napisał(a)

Ja mam bezkolcową, owocuje niezawodnie. Sadzonka juz całkiem spora, ok. metra. Mógłbym Ci podesłać tylko jak?

kupiłam jesienią sadzonkę ale ona taka malutka była,któregoś dnia poszłam i wiem gdzie wsadzałam a jej tam nie ma

Twoja to już duża, a jeżyn się nie tnie? bo chętnie bym wzięła taką już podrośniętą sadzonkę, oczywiście koszty bym pokryła
amelia_b 17:42, 05 sty 2016

Ja jeżyny miałam, ale też nie wiem co się z nią stało,jak ja kupiłam to kwitła a potem ani owoców ani jeżyny
nawigatorka 18:43, 05 sty 2016

A ja mam bezkolcowa.kiedys nawet zapomnialam ze ja mam.rosla zarosnieta,zapomniama a owocuje pieknie.rocznie puszcze pedy po 3 metry.a z owocow pyszna nalewka.owocuja na pedach zeszlorocznych
AnnaCh 20:45, 05 sty 2016

Też mam bezkolcową, w tym roku pierwszy raz mi owocowała, nawet sporo było owoców, wszystkie zjadł mały pożreacz jeżyn