Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

JoannaDe 10:37, 03 kwi 2016

Dziękuję Ci bardzo. Musze poszukać u siebie żelaza bo nie mam w domu. Mam nadzieje ze to podratuje te moje bidaki.

U mnie dzisiaj pochmurno. jest czas na domowe ogarnianie
anbu 11:48, 03 kwi 2016

iwka napisał(a)
kopiuję od Juzi przepis na miksturę dla RH

Dokładny przepis to:
2 cm w szklance florovitu
2 cm w szklance pinivitu
2 cm w szklance żelaza
i to do 10l konewki
Zalać wodą i można lać po rodkach

Wow super dzięki, już zapisuję :-*
Makao_J 16:17, 03 kwi 2016

Ja jeszcze nie cięłam lawend. Na razie to ścięłam tylko miskanty i róże bo puszczały już liście a chciałam żeby puściły nowe gałęzie.
iwka 17:39, 03 kwi 2016

Znalazłam dzisiaj etykiety tulipanów i stwierdzam ze jak zwykle coś namieszalam, połowy nie mogę znaleźć, a jednych w ogole nie ma , możliwe ze nie wyrosły? Całe dwa kilo wysadzilam miały być piękne rozowiotkie i nie ma

Tu rosną trzy kolory zeszłoroczne Queeny (ktore nie wiem czy zakwitną), elegant lady i exotic emperor. Wiem bo mam zapisane

amelia_b 17:43, 03 kwi 2016

U ciebie to chyba ciepłej jest niż u mnie, takie już duże masz te tulipany moje o połowę mniejsze
polinka 18:33, 03 kwi 2016

Iwonko, nie wiem czy widziałaś to melduję, że u mnie odpowiedzi w sprawie siarczanu potasu
Kacha123 18:53, 03 kwi 2016

Ale piękna wiosna u Ciebie!

Mnie też wcięło jedne tulipany. Dziś rozgrzebywałam w tym miejscu korę w poszukiwaniu i nic Czyżby były aż takie późne?
iwka 20:13, 03 kwi 2016

Toszka napisał(a)
cisy można, a nawet trzeba, bo już już się będą zielenić. Tuje też można.
Dziś pocięłam buksy, ale dlatego, że nie mogłam juz patrzeć na wypuszczoną w grudniu fryzurę a'la Billy Idol
małe cisy przytnę, te większe odpuszczę do lipca bukszpany tylko kosmetycznie muszę ciapnąć dzięki
iwka 20:14, 03 kwi 2016

Warmia napisał(a)
Widzę, że też poszalałaś ogrodowo. Ja też dzisiaj ciachnęłam lawendę, jakoś tak z rozpędu. I teraz mam cichą nadzieję, że nic jej nie będzie.
ja ze strachu to wczoraj swoją przykryłam, ale dzisiaj chyba mrozku nie bedzie
iwka 20:15, 03 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

ja mam to samo - co roku ze zdziwieniem - całkiem przypadkiem dowiaduję się że coś trzeba ciąć - jak z cisami teraz u Ciebie ...

moje bukszpany od strony ubogiej we wszystko mają kolor zachodzącego słońca - nie żałowałam im kompostu bo chcę ekologicznie ale nie wiem czy mam na tyle silnej woli
jaki nawóz konkretnie im kupiłaś ?
u Polinki wyczytałam że na brązowienie dobry siarczan potasu