Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 21:14, 02 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
U mnie dzisiaj w nocy było minus 4 Myślałam dzisiaj o cięciu lawendy, ale właśnie ze względu na te przymrozki odpuściłam sobie. Ufff... dobrze

Iwonka, no to potyrałaś Super

mam nadzieję że nie przymrozi jej, najwyżej trzeba będzie okrywać.
ja chyba nigdy nie zapamiętam gdzie? kiedy? jak? czym? po co? tak jak ostatnio np wyczytałam że na brązowienie bukszpanów podlewa się je siarczanem potasu, poleciałam do sklepu kupiłam i okazało się że powinien być krystaliczny a ja kupiłam granulowany, haha u dziewczyn leży ponad rok na rabatach i się nie rozpuszcza a ja chciałam sobie nim bukszpany podlać
Toszka 21:37, 02 kwi 2016

cisy można, a nawet trzeba, bo już już się będą zielenić. Tuje też można.
Dziś pocięłam buksy, ale dlatego, że nie mogłam juz patrzeć na wypuszczoną w grudniu fryzurę a'la Billy Idol
Warmia 21:48, 02 kwi 2016

Widzę, że też poszalałaś ogrodowo. Ja też dzisiaj ciachnęłam lawendę, jakoś tak z rozpędu. I teraz mam cichą nadzieję, że nic jej nie będzie.
katiaxx 21:59, 02 kwi 2016

iwka napisał(a)

mam nadzieję że nie przymrozi jej, najwyżej trzeba będzie okrywać.
ja chyba nigdy nie zapamiętam gdzie? kiedy? jak? czym? po co? tak jak ostatnio np wyczytałam że na brązowienie bukszpanów podlewa się je siarczanem potasu, poleciałam do sklepu kupiłam i okazało się że powinien być krystaliczny a ja kupiłam granulowany, haha u dziewczyn leży ponad rok na rabatach i się nie rozpuszcza a ja chciałam sobie nim bukszpany podlać

ja mam to samo - co roku ze zdziwieniem - całkiem przypadkiem dowiaduję się że coś trzeba ciąć - jak z cisami teraz u Ciebie ...

moje bukszpany od strony ubogiej we wszystko mają kolor zachodzącego słońca - nie żałowałam im kompostu bo chcę ekologicznie ale nie wiem czy mam na tyle silnej woli
jaki nawóz konkretnie im kupiłaś ?
babka 22:20, 02 kwi 2016

Toszka napisał(a)
jeszcze za zimno (w nocy 1stopień) na cięcie lawendy...

Miałam dziś ciachać ale zrezygnowałam i jak widać dobrze W sumie pomyslałam, że forsycje u mnie jeszcze nie kwitną to się wstrzymam i się wstrzymałam
Marzenaka 23:06, 02 kwi 2016

Moja lawenda jeszcze czeka. Na moją forsycję nie patrzę bo tak zmarniała, że nic na niej chyba nie będzie
iwka 08:30, 03 kwi 2016

kopiuję od Juzi przepis na miksturę dla RH

Dokładny przepis to:
2 cm w szklance florovitu
2 cm w szklance pinivitu
2 cm w szklance żelaza
i to do 10l konewki
Zalać wodą i można lać po rodkach
amelia_b 09:00, 03 kwi 2016

iwka napisał(a)
teraz to już pewnie z lampką wina siedzisz ?
U nas szybkie imprezy,małe dzieci mamy to max do 19 z hakiem wyczucie masz doskonałe już nawet posprzątane miałam
JoannaDe 09:13, 03 kwi 2016

iwka napisał(a)
kopiuję od Juzi przepis na miksturę dla RH

Dokładny przepis to:
2 cm w szklance florovitu
2 cm w szklance pinivitu
2 cm w szklance żelaza
i to do 10l konewki
Zalać wodą i można lać po rodkach

Iwonko , podpowiesz jakie to żelazo? Takie zwykłe z apteki? A ta mikstura to na co? Kiedy tym lać? U mnie sporo rodków ale część zabiedzona

Poza tym witam się niedzielnie.
iwka 09:48, 03 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Iwonko , podpowiesz jakie to żelazo? Takie zwykłe z apteki? A ta mikstura to na co? Kiedy tym lać? U mnie sporo rodków ale część zabiedzona

Poza tym witam się niedzielnie.
Witaj piękne słoneczko dzisiaj mamy

Ta mikstura to właśnie na poprawę kondycji po zimie. Trzy, cztery opryski co 5,7 dni.
Tu masz pokazane wszystkie składniki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3213 u mnie w ogrodniczym żelaza nie ma, muszę jeszcze poszukać