Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Anda 11:31, 23 maj 2016

iwka napisał(a)
przybliżyłam Ci trochę

buu jakieś takie małe to zdjęcie, w każdym razie wytępiłam wszystkie, ciekawe czy jutro się pojawią

O, te robale. Wiesz, one troche wygladaja jak mszyce, w ktorych jakis pozyteczny owad zlozyl jaja. Kiedys cos o tym czytalam i fotki widzialam. U mnie w zeszlym roku tez taka podobna mszyce mialam, jednak troche mniejsza.
Ruszaly sie te robale? Wiecej ich masz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:33, 23 maj 2016

Skoczka mocz regularnie woda, on nie lubi jak jest mokro. Prysznic mu rob
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwka 11:33, 23 maj 2016

Anda napisał(a)

O, te robale. Wiesz, one troche wygladaja jak mszyce, w ktorych jakis pozyteczny owad zlozyl jaja. Kiedys cos o tym czytalam i fotki widzialam. U mnie w zeszlym roku tez taka podobna mszyce mialam, jednak troche mniejsza.
Ruszaly sie te robale? Wiecej ich masz?
w sobotę wytłukłam wszystkie, a w niedzielę wieczorem znowu były, mszyca oczywiście też się pojawiła na kilku sztukach, one nóżki mają i to spore, ale nie widziałam żeby łaziły, nawet jak je ściągałam to nie uciekały, po rozgnieceniu brązowy płyn ze środka leci, blee
Anda 11:36, 23 maj 2016

A masz zlotooki albo biedronki w ogrodzie? Nie wiem, co to moze byc. Oprocz tej napompowanej jajami mszycy nie mialam nic podobnego w ogrodzie.
amelia_b 11:38, 23 maj 2016

iwka napisał(a)
widzisz, właśnie o Tobie myślałam, przeleciałam powiadomienia a tu nicimiałam szukać Cię
he he wiesz gdzie mnie szukać...za kratami
iwka 11:39, 23 maj 2016

biedronki mam, nawet sporo w tym roku coś chyba czymś prysnę, bo i lawenda w tym roku mi się już ślini
iwka 11:40, 23 maj 2016

amelia_b napisał(a)
he he wiesz gdzie mnie szukać...za kratami
no fakt, ale ja teżjeszcze trochę odsiadki
Anda 11:44, 23 maj 2016

iwka napisał(a)
biedronki mam, nawet sporo w tym roku coś chyba czymś prysnę, bo i lawenda w tym roku mi się już ślini

To jak masz biedronki, to nie pryskaj. One wsrod mszyc jaja skladaja i jak sie ich dzieci wykluja, to wszystko zjedza. To co sie slini to nic zlego nie jest. One nie szkodza jakos mocno roslinom. Je tez mozesz po prostu wyplukac silnym strumieniem wody. Po niemiecku to Schaumzikade.
Zana 11:47, 23 maj 2016

Iwcia napisał(a)
Zana
przepis na miksturę znalazłam w innym wątku - tam Iwonka podawała. Nie jesteś ślepa

Uuuuffff, ulżyło mi co nieco
iwka 11:49, 23 maj 2016

Anda napisał(a)

To jak masz biedronki, to nie pryskaj. One wsrod mszyc jaja skladaja i jak sie ich dzieci wykluja, to wszystko zjedza. To co sie slini to nic zlego nie jest. One nie szkodza jakos mocno roslinom. Je tez mozesz po prostu wyplukac silnym strumieniem wody. Po niemiecku to Schaumzikade.
na jagodach kamczackich miałam właśnie tego pienika śliniankę, to prysnęłam decisem w ubiegłym tygodniu.

teraz spróbuję wodą pogonić towarzystwo