Słonecznik sieje się w połowie kwietnia. Zbiory będą ptaki sobie same robiły i nie poczekają do zimy Jak chcesz je wabić by podglądać wolę kupić ziarno. Ponadto to bardzo żarłoczna roślina i na byle jakiej ziemi dobrych plonów nie da
pestka kilogram pestek kosztuje nas 4,30 z przesyłką
Specjalistka jesteś w innej dziedzinie i szkoda się rozdrabniać, za to szczygły przylatują do chwastów ostów, łopianów i wiesiołków z czego zdecydowanie stawiam na wiesiołka - uwielbiam kwiat, samosiew, na dodatek jest dobrym materiałem na gnojówkę Chyba czas na ponowny ich wysiew u mnie
Drimeth dziękuję za życzenia i Tobie również najlepsze życzenia noworoczne ślę
Gosiu, dziękuję serdecznie.
Jeśli pozwolisz to pytanie zadam. W czasie Noworocznego obchodu ogrodu zauważyłam, że wychodzi mi jakiś kiełek cebulowy. Obstawiam na irysa reticulata. Czy to nie za wcześnie na niego? W zeszłym roku pierwsze kiełki pojawiły się dopiero w połowie lutego.
Przykryłam go korą, ale idą duże mrozy i boję się, że przemarznie
Niestety ciepłe zimy dają takie efekty, czasem nawet zakwitają. Kora może wystarczy i kiełek wytrzyma, a jeśli będzie za duży mróz i grunt przemarznie to i tak nie pomoże nic. Jak nie zakwitnie na wiosnę to wybije w kolejną
Niestety to wkalkulowane jest w ogrodniczą branżę Jak nie za gorąco to za zimno, jak nie za sucho to za mokro. Teraz krótkie mrozy szkód nie powinny zrobić. Gorsze byłyby wiosną