Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 10:36, 21 maj 2021

TAR napisał(a)
ja tez nie mam

a tego suchodrzewa nie obsiadaja mszyce? ładny jest moze bym sie pokusila

Nie widziałam nigdy. Zrobię zdjęcie choć pod słońce nie wiem czy widać coś będzie
TAR 10:36, 21 maj 2021

Kasya napisał(a)

Straszne... leśniczy... ciekawe czy jakaś kare poniesie poza odwołaniem

w tym kraju, za kadencji pierwszego sortu raczej zamiota to pod dywan a pan nadlesniczy znajdzie ciepla posadke gdzie indziej. nie mam juz zludzen, ze cos sie zmieni na lepsze. oni tylko potrafia krzyczec "lapac zlodzieja"
JoannA 10:46, 21 maj 2021

Gosiu chcesz floksa Flame Pro Violet Charm?
Gosiek33 10:48, 21 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Słuchajcie, a kuliki tak w mega suchym miejscu w pełnym słońcu też dają radę? Bo obecnie mam w niby słonecznym, ale gąszczu, gdzie ziemia aż tak na maksa nie przesycha, ale kusi mnie nowa miejscówka właśnie taka niepodlewana prawie nigdy, chyba, że z chmurki

Rosną na suchym stanowisku, dużo słońca mają, lekką ziemię wzbogacaną co jakiś czas kompostem. Też nie podlewam. W gąszczu też kwitną ale chciałam z nich obwódkę zrobić stąd taki efekt
KasiaBawaria 10:53, 21 maj 2021

TAR napisał(a)

w tym kraju, za kadencji pierwszego sortu raczej zamiota to pod dywan a pan nadlesniczy znajdzie ciepla posadke gdzie indziej. nie mam juz zludzen, ze cos sie zmieni na lepsze. oni tylko potrafia krzyczec "lapac zlodzieja"

To nie tylko w Polsce takie cos.Tutaj to samo- reka reke myje...

No patrz, mam kukliki dwa lata ale zadnych czepiajacych sie owockow nie znalazlam.Ale Eddie nie wlazi na rabaty. Czy one lekkie i z wiatrem sie przemieszczaja?
Kasia_CS 11:07, 21 maj 2021

To spróbuję z tymi kuklikami, bo stamtąd kiedyś zawciągi zabrałam i od tamtej pory ten brzeg taki nijaki...Ja mam chyba Bell bank.
tulucy 11:11, 21 maj 2021

U mnie Mai Tai rośnie na patelni, która bez wody zamienia się w skorupę. Daje radę, choć mógłby lepiej wyglądać. Mam zamiar go stamtąd jednak zabrać. Albo przynajmniej trochę poprawić mu ziemię.
TAR 12:17, 21 maj 2021

tulucy napisał(a)
U mnie Mai Tai rośnie na patelni, która bez wody zamienia się w skorupę. Daje radę, choć mógłby lepiej wyglądać. Mam zamiar go stamtąd jednak zabrać. Albo przynajmniej trochę poprawić mu ziemię.

a nie myslalas by obsypac kora ten teren? tez mam taka miejscowe i jednak kora troche chroni przed wysychaniem a z czasem ładnie sie kompostuje na rabacie i poprawia jakosc
tulucy 12:38, 21 maj 2021

Myślę nad tym, ale to po porządkach przyjdzie czas na korę.
Gosiek33 12:45, 21 maj 2021

JoannA napisał(a)
Gosiu chcesz floksa Flame Pro Violet Charm?

Śliczny ci on. Tylko ja ostatnio nie ruszam się z domu. Chybam, że na jakąś wycieczkę w moją stronę się wybierasz?