Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

anek 21:05, 28 sie 2017

Dzięki Gosiu.Z tą moja stodołą to fajnie wymyśliłaś muszę tylko sprawdzić co z dachem, czy jest co ratować. Ale widziałam u ciebie śliczne zawilce, muszę też sobie takie kupić. Widziałam w szkółce i nawet nie zwróciłam uwagi , dopiero u ciebie tak mi się spodobały.
Gosiek33 14:55, 29 sie 2017

anek napisał(a)
Dzięki Gosiu.Z tą moja stodołą to fajnie wymyśliłaś muszę tylko sprawdzić co z dachem, czy jest co ratować. Ale widziałam u ciebie śliczne zawilce, muszę też sobie takie kupić. Widziałam w szkółce i nawet nie zwróciłam uwagi , dopiero u ciebie tak mi się spodobały.

anek ogrodowisko ma moc... siania zarazy chciejstwowej, kiedyś nie miałam nawet pojęcia o wielu roślinach, teraz się to zmieniło

Dach można zawsze naprawić, jeśli ściany są ok to połowa roboty za Tobą
Drimeth 13:46, 30 sie 2017

Witaj Gosiu, dawno mnie nie było
Mam pytanie o tego cudnego koleusa. Kupiłaś go z tej stronki, którą wstawiłaś? Czy to własna hodowla?
Gosiek33 16:14, 30 sie 2017

Kupiłam na targu, widziałam go kilka razy i w końcu kupiłam. Na pewno za rok będzie można kupić nowe sadzonki, chyba, że uda mi się rozmnożyć z tej sporej kępy to wtedy się podzielę
Drimeth 07:03, 31 sie 2017

Byłabym bardzo wdzięczna
Uwielbiam koleusy. Od kilku lat sieję i sadzę, albo w doniczkach albo w gruncie. Ale takiego koloru jeszcze u mnie nie było.
Szkoda, ze u nas jednoroczne.
koliber 07:34, 31 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)

wróciłam do domu a tu niespodzianka

chyba lepiej tu niż w rabatach

Co do kretów to mam ten sam problem, ale robię tak, jak pisze Kasya - zbieram kopce udeptuję ziemię, ładnie równam - i wynosi się Szkoda tylko, że w inne miejsce, nieopodal poprzedniego I zabawa zaczyna się od początku hehe...niestety Wczoraj zafundowałam sobie taką zabawę W świeże kopce między tujami wbijam też druty z założonymi puszkami. Trochę pomaga.

Ale tak w ogóle to chciałam zapytać, czy ściółka widoczna na zdjęciu to skoszona trawa i co masz nią wyściółkowane?
Gosiek33 07:58, 31 sie 2017

Drimeth napisał(a)
Byłabym bardzo wdzięczna
Uwielbiam koleusy. Od kilku lat sieję i sadzę, albo w doniczkach albo w gruncie. Ale takiego koloru jeszcze u mnie nie było.
Szkoda, ze u nas jednoroczne.

Możesz już teraz podskoczyć do mnie i uskubać sobie

dzisiejsza fotka, młode przyrosty z ogonków są niestety kolorowe, też ładne ale wolę te jednolicie wybarwione

Ciekawe jaka będzie nowa roślinka?
Gosiek33 08:03, 31 sie 2017

rozchodniki

tu są dwa różne w jednej kępce, wyglądają jak matrona ale dwa pędy niższe nieco mają jasno obrzeżone liście. Część liści ma żyłkowania... tego wcześniej nie widziałam

dla porównania matrona

kolejne

Gosiek33 08:05, 31 sie 2017

niby to samo co wyżej ale jakiś niższy

sunsparkler

i najnowszy nabytek nn

Gosiek33 08:11, 31 sie 2017

zimowe zakupy powtórzyły kwitnienie

młodziutka kyushu zachwycać mnie zaczyna, choć późno zakwitła. Czysto biała, sztywny pokrój, koronkowe kwiatostany, w kiepskim miejscu rośnie bo konkuruje z korzeniami sosen a widać, że dobrze sobie radzi