Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 08:23, 31 sie 2017

koliber napisał(a)

Co do kretów to mam ten sam problem, ale robię tak, jak pisze Kasya - zbieram kopce udeptuję ziemię, ładnie równam - i wynosi się Szkoda tylko, że w inne miejsce, nieopodal poprzedniego I zabawa zaczyna się od początku hehe...niestety Wczoraj zafundowałam sobie taką zabawę W świeże kopce między tujami wbijam też druty z założonymi puszkami. Trochę pomaga.

Ale tak w ogóle to chciałam zapytać, czy ściółka widoczna na zdjęciu to skoszona trawa i co masz nią wyściółkowane?

Trzeba kreta polubić bo wyżera szkodniki. Chyba jednak wolę zbierać ziemię z kopca i zostawiać dziurkę, bo inaczej wyłazi w rabatkach

Od roku ściółkuję skoszoną trawą większe połacie pod drzewami, krzewami i teraz w jagodniku. Ziemia nie wysycha, chwastom zdecydowanie gorzej się rozmnażać podobnie jak pod korą, wczoraj nawet okazało się, że znienawidzony przeze mnie podagrycznik osłabił się na tyle, że sporo korzeni udało mi się wyciągnąć z ziemi. W tym miejscu nie stosuję, ale pod krzewami układam jeszcze gazety, podlewam by papier się ułożył i dopiero na to sypię trawę, nawet z zaprzyjaźnionego ogrodu przywożę worki z trawą

Margerytka40 08:32, 31 sie 2017

A widzisz Gosiu ,Ciebie Kyushu zachwyca a ja jej nie znoszę. Mam jedną i chyba się z nią pożegnam. Krzaczek niczego sobie ale kwiatki Jak kwiatki
Gosiek33 08:46, 31 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
A widzisz Gosiu ,Ciebie Kyushu zachwyca a ja jej nie znoszę. Mam jedną i chyba się z nią pożegnam. Krzaczek niczego sobie ale kwiatki Jak kwiatki

de gustibus non est disputandum

Gdyby wszystkim podobało się to samo to wiadomo co by było, na szczęście różnimy się w gustach też
JoannA 09:04, 31 sie 2017

Z rozchodników nie mam tych z dwóch pierwszych fotek i dwóch ostatnich.
Czwarta fotka to mi wygląda na Mr Goodbud.
Kasya 09:45, 31 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
zimowe zakupy powtórzyły kwitnienie

Gratulacje dla opiekunki
Drimeth 10:44, 31 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)

Możesz już teraz podskoczyć do mnie i uskubać sobie

dzisiejsza fotka, młode przyrosty z ogonków są niestety kolorowe, też ładne ale wolę te jednolicie wybarwione

Ciekawe jaka będzie nowa roślinka?

Dziękuję za zaproszenie. Bardzo chętnie podjadę. Tylko najwcześniej przyszły tydzień.
Gosiek33 11:11, 31 sie 2017

JoannA napisał(a)
Z rozchodników nie mam tych z dwóch pierwszych fotek i dwóch ostatnich.
Czwarta fotka to mi wygląda na Mr Goodbud.

Uskubię wszystkie
Gosiek33 11:11, 31 sie 2017

Kasya napisał(a)

Gratulacje dla opiekunki

poza trzymaniem go cały czas w wodzie z astvitem nic mu nie robię, może lepiej go nie dotykać
Gosiek33 11:12, 31 sie 2017

Drimeth napisał(a)

Dziękuję za zaproszenie. Bardzo chętnie podjadę. Tylko najwcześniej przyszły tydzień.

Przyszły tydzień mi pasuje, zdzwonimy się
anek 12:33, 31 sie 2017

Gosiu wpadłam się przywitać. Zmartwił mnie bardzo Twój perukowiec co z nim?
Ja mam jeden ok. 2 m od ziemi wystawały małe sadzonki i sobie urwałam u znajomego. Teraz jest duży i chyba bym wyła jakby mi zachorował.
Tak sobie biegałam po Twoim ogrodzie[bardzo przyjemnie było] i wypatrzyłam dużo rozchodników. Mogłabym Ci dać jeden, którego chyba nie masz, podobny do tego zielonego z różowymi kwiatami , tylko ma zielono- żółte liście. Jakbyś chciała to daj znać, to Ci ukorzenię i wyślę.