Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gruszka_na_w... 20:41, 12 wrz 2017

Rok temu miałam smardze wiosną, a po rewolucji w tym roku już ich nie było. Też sądziłam, że to rydz jest na zdjęciu.
Moje jarząby szwedzkie jeszcze nie kwitły. Twoje pięknie się prezentują z owocami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 10:11, 13 wrz 2017

Moje szwedzkie też póki co nie kwitły. Ile czasu trzeba czekać? Mam je 3-ci sezon.
Margerytka40 10:15, 13 wrz 2017

Mój jarząb szwedzki też ma koraliki ale liście ma jakieś brzydkie i chyba już mi się nie podoba.
Gosiek33 12:26, 13 wrz 2017

Kiedy ten z owockami to szwedzki, nie kwitł jeden mączysty a drugi tylko trochę i ma dwa koraliki

Czytałam u innych, że potrzebują trochę czasu by pokazać swoją urodę
Anabell 21:43, 16 wrz 2017

Gosiu widziałam roślinki w torbie pokaż co nabyłaś.
króciutko widziałyśmy się.

Rabaty cały czas przerabiasz i pięknieją w oczach, ale zwozisz coraz więcej roślin, a to wiąże się ciągłą pracą.

Wyżej widziałam rozchodniki masz je już rozrośnięte, odmianę Sunsparkler pierwszy raz widzę, wydaje mi się że jest ładna.
Gosiek33 07:38, 17 wrz 2017

Kupiłyśmy z Kasią to czego nie udało się zdobyć na Zieleń to życie - hypericum Miracle Night, piękny jest

Faktycznie do sadzenia mam multum i szkoda, że pogoda nie sprzyja pracy, zbyt mokro
Agania 08:53, 18 wrz 2017

Gosiek33 napisał(a)
zdumiały mnie te widoki

Pięknie przebarwia Ci się hortensja dębolistna, ja wczoraj zebrałamw moim gajocośtam...2 prawdziwki i jakie było moje Wow
Gosiek33 09:38, 18 wrz 2017

Wielką przyjemnością jest zbieranie grzybków na własnej działce, szczególnie gdy ma się mały areał

Od wieczora zaczęło padać, za płotem - słup ognia i dymu - zrozpaczony sąsiad palił w deszczu budę i posłanie swojego psa, który zdechł mu wczoraj rano. Potem zaczęła lać na całego, za oknem kilka razy słyszałam syreny straży wzywanej do pomocy - dość upiornie było
Gosiek33 09:47, 18 wrz 2017

rano

chyba muszę jej czerwoną wstążeczkę zawiązać by nie zapeszyć

Gruszka_na_w... 20:21, 18 wrz 2017

Gosiek33 napisał(a)
rano

chyba muszę jej czerwoną wstążeczkę zawiązać by nie zapeszyć

Miałam tego pierwiosnka, ale tylko jeden sezon. Potem zniknął. W sumie nie wiem, czy sam z siebie, czy podczas prac przy zakładaniu trawiastej ścieżki wzdłuż rabaty na której rósł. Może go przysypałam. Bardzo długo kwitnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies