Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 16:51, 05 wrz 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Mnie rozowa gaura totalnie rozczarowala. Biala kwitnie bez przerwy a rozowa lezy jak u ciebie, przekwitnieta od dwoch tygodni. Jak w przyszlym roku taka bedzie to ja wywalam.Piekne swiatlo u ciebie

Białą mam młodziutką, malutkie sadzonki wysadzane wiosną. Jest wysoka i nawet jak się kładzie to ją widać.
Różowa nawet nie bardzo miała szansę zakwitnąć, dopiero dziś zobaczyłam pojedyncze kwiatki

TAR 17:29, 05 wrz 2020

no popatrz a ja posadzilam obiedki wiosna i kwitna teraz, drzaczki rosna w bardzo mokrej i ciezkiej ziemi ale w naslonecznionym miejscu dobrze im od kilku lat, 4 nowe maciupcie sadzonki ruszyly momentalnie, beda kepami cieszyc wiosna.

Kasya 18:00, 05 wrz 2020

Moja obiedka juz całkiem pokaźna
Zjada milorzeba
Tez ja lubie
Magleska 20:13, 05 wrz 2020

Gosia artystyczne foteczki
moją gaurę przycięłam ,bo ją przesadałam i jakaś niemrawa była ....widzę ,że żyje ,ale pewnie już nie zakwitnie ....

Miłej Niedzieli
Gruszka_na_w... 20:52, 05 wrz 2020

U mnie ta różowa gaura jest o połowę niższa od białej, bardziej rośnie w szerokość niż wzwyż.
Szkoda, że paprocie nie lubią gliniastej ziemi. Piękna ta narecznica.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 07:25, 06 wrz 2020

TAR napisał(a)
no popatrz a ja posadzilam obiedki wiosna i kwitna teraz, drzaczki rosna w bardzo mokrej i ciezkiej ziemi ale w naslonecznionym miejscu dobrze im od kilku lat, 4 nowe maciupcie sadzonki ruszyly momentalnie, beda kepami cieszyc wiosna.

Ciężko mają u mnie więc cieszę się że w końcu się zadomowiły. Zobaczyłam kilka siewek obiedki, podobnie jak amsonii
Gosiek33 07:26, 06 wrz 2020

Kasya napisał(a)
Moja obiedka juz całkiem pokaźna
Zjada milorzeba
Tez ja lubie

Miłorzęba pożarła? Pokaż swoją
Gosiek33 07:29, 06 wrz 2020

Magleska napisał(a)
Gosia artystyczne foteczki
moją gaurę przycięłam ,bo ją przesadałam i jakaś niemrawa była ....widzę ,że żyje ,ale pewnie już nie zakwitnie ....

Miłej Niedzieli

Też myślałam czy przyciąć jej nie można, ale to nie wiosenna roślina to już nie odbije. Na razie podparłam wszystko co plackiem leżało, może jakoś kwiaty odwróci do słońca?

Teraz cieszę się nawet pojedyczymi motylkami

Gosiek33 07:31, 06 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie ta różowa gaura jest o połowę niższa od białej, bardziej rośnie w szerokość niż wzwyż.
Szkoda, że paprocie nie lubią gliniastej ziemi. Piękna ta narecznica.

Zachwyca mnie Twoja biała gaura - to cała kępa. Może i ja się takiej doczekam. Ile czasu czekałaś na taki ozaz? Zresztą u Ciebie glina u mnie luźna gleba

paprotki w zbliżeniu - pierwsza to liść wg. Asi - nerecznica samcza Dryopteris filis - mas

tulucy 08:50, 06 wrz 2020

Ostatnio musieliśmy do stolicy się udać, i to do samego centrum. Pięknie na kwietnikach wyglądała gaura z werbeną... Bardzo mi się ten zestaw spodobał, tylko szkoda, bo u mnie gaura to nie bardzo sobie radzi. Ale spróbuję.