Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 07:52, 05 wrz 2020

trawy się kłoszą

Helen 09:50, 05 wrz 2020

Gosia, czy u Ciebie dzisiaj takie ładne słońce? U nas znowu leje
galgAsia 11:17, 05 wrz 2020

Gosiek33 napisał(a)
tej paproci nic się nie ima, ciągle piękna i okazała

Gosiek33 napisał(a)

Nie mam pojęcia jaka to odmiana, przed laty gdy chciałam w tej samej szkółce dokupić kolejną sadzonkę to już nie było. Może GalgAsia ją rozpozna?
Wywołana do odpowiedzi melduję, że prawdopodobnie to jakaś nerecznica samcza Dryopteris filis - mas. Odmiany ze zdjęcia nie rozpoznam
mrokasia 11:28, 05 wrz 2020

Piękna ta paproć... szkoda, że wszystkie cieniste miejscówki już mam zajęte...
TAR 11:38, 05 wrz 2020

pieknie jest, trawy teraz pokazuja na co je stac, u nas znowu pada, z wyjazdu nad morze nici. nic to, zrobie obiad i pranie. a bialasy korzystaja wtulone w moje boczki. przejasnic ma sie po 14 wtedy posadze kilka zaleglosci i zrobimy grila, ponad miesiac nic nie robilismy a mam ochote na grilowane warzywa w kieszonce, do tego rybka. mniam mniam

po obecnym sezonie zachwycaja mnie drżaczki, odkrylam na nowo śmiałki, mile zaskoczyly stipy i turzyce wlosiaste no i hicior obiedka, cudowna jest. wczoraj mialam przeblysk z red baronem, odkopie sobie troche i przeniose w kilka miejsc, takie ogniste plomyki ladnie wygladaja.
KasiaBawaria 11:55, 05 wrz 2020

Mnie rozowa gaura totalnie rozczarowala. Biala kwitnie bez przerwy a rozowa lezy jak u ciebie, przekwitnieta od dwoch tygodni. Jak w przyszlym roku taka bedzie to ja wywalam.Piekne swiatlo u ciebie
Gosiek33 16:19, 05 wrz 2020

Helen napisał(a)
Gosia, czy u Ciebie dzisiaj takie ładne słońce? U nas znowu leje

Poranki czasem są słoneczne, deszcze padały w nocy i widać wszelkie pajęczyny

Gosiek33 16:24, 05 wrz 2020

galgAsia napisał(a)

Wywołana do odpowiedzi melduję, że prawdopodobnie to jakaś nerecznica samcza Dryopteris filis - mas. Odmiany ze zdjęcia nie rozpoznam

Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć

Gosiek33 16:26, 05 wrz 2020

mrokasia napisał(a)
Piękna ta paproć... szkoda, że wszystkie cieniste miejscówki już mam zajęte...

Ta paproć ma sporo słońca i wody zdecydowanie wolałaby więcej. Pomyśl jeszcze

Gosiek33 16:30, 05 wrz 2020

TAR napisał(a)
pieknie jest, trawy teraz pokazuja na co je stac, u nas znowu pada, z wyjazdu nad morze nici. nic to, zrobie obiad i pranie. a bialasy korzystaja wtulone w moje boczki. przejasnic ma sie po 14 wtedy posadze kilka zaleglosci i zrobimy grila, ponad miesiac nic nie robilismy a mam ochote na grilowane warzywa w kieszonce, do tego rybka. mniam mniam

po obecnym sezonie zachwycaja mnie drżaczki, odkrylam na nowo śmiałki, mile zaskoczyly stipy i turzyce wlosiaste no i hicior obiedka, cudowna jest. wczoraj mialam przeblysk z red baronem, odkopie sobie troche i przeniose w kilka miejsc, takie ogniste plomyki ladnie wygladaja.

Moja drżączka padła, mam nadzieję, że wiosną odbije? Zadusiły sią sąsiednie rośliny i zbyt dużo wilgoci. Obiedka absolutnie cudowna. Czekałam na nią dwa lata by w końcu zakwitłą

Dębolistna nabrała rozpędu i nie dość, że zagarnia teren w szerz to i do góry się pnie