Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

Kasya 20:59, 25 lis 2015

Kasia, a ty dzisiejsza ?
malkul 17:35, 15 gru 2015

pokazuj co tam w zanadrzu chowasz przed naszymi wścibskimi oczkami
macham przedświątecznie
malkul 13:48, 25 sty 2016

nei myśl babo że ja tu an ciebie nei czekam wręcz przeciwnie, myslę o twoim ogrodzie intensywnije i pragnę go oglądać
nawigatorka 20:05, 25 sty 2016

Kasiu podobno masz u siebie od jesieni świdośliwę? zgadza się/ a jaką odmianę?
Magda70 20:15, 25 sty 2016

Kaśka wracaj!!! Potrzebna jesteś

A w ogóle to napisalabyś coś fajnego bo mi tęskno....
katiaxx 10:35, 26 sty 2016

Kasya, Madziu , Gosku - kochane jesteście że pamiętacie, dziękuję, rzadko wpadam bo jak się wypadnie z ogrodowiskowego obiegu to potem jakoś trudno wpaść w rytm.
No i martwota, posiałam trawę jesienią, potem przyszły chłopy od kostki - porobili podjazd i chodniczek i się okazało że ziemia za wysoko wiec wiosną zdzieramy i siejemy od nowa ale chyba o tym pisałam

z ogrodowych spraw bambus wygląda jakby umarł - czekam na wiosnę, próbowałam go opatulić ale przeciąłam sobie palucha nożyczkami więc zrobiło się jak w Fargo na chwilę kto oglądał te wie (mam na myśli serial ) ponieważ seriale oglądam kompulsywnie, na niektórych również kompulsywnie zasypiam

Chciałam tez kompulsywnie oglądać Maję w ogrodzie ale mi nie idzie

Również jestem w trakcie dokonywania eksperymentu na organizmie mym pt dieta DOBRYCH PRODUKTÓW ale nie będę Was zanudzać, w skrócie chodzi o to że magazynuję siły i energię żeby wiosną orać/siać/kosić.
katiaxx 10:40, 26 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Kasiu podobno masz u siebie od jesieni świdośliwę? zgadza się/ a jaką odmianę?

Nawigatorko - mam amelanchierów mieć chyba z 7 czy 8 i faktycznie wybierałam się jesienią po drzewka ale akurat gdy planowałam zjawił się na parę dni mróz, potem coś tam wypadło i zostawiłam do wiosny.

Ale skoro przypominasz to może wyślę eMa w week, niech jedzie i kupi. No zobaczę.

Ja mam amelanchier lamarckii - i tyle nie wiem czy są odmiany - jak są to u mnie ma być bezodmianowy na to wychodzi.
Kasia - Kasya ma jednego w swoim ogrodzie - może powie Ci coś więcej o nim.
katiaxx 09:31, 09 lut 2016

Zapytuję o wyższość

sesleria careulea

http://byliny.farm/trawy/323-sesleria-skalna-sesleria-caerulea.html

nad

sesleria heufleriana

http://www.jelitto.com/Seed/Ornamental+Grasses/SESLERIA+heufleriana+Portion+s.html

lub odwrotnie
katiaxx 10:07, 10 lut 2016

Dzwoniłam do kompostowni , cena atrakcyjna ale transport własny, nie ma paczkowanego.
Normalnie po różnych akcjach typu zakup sporych drzewek, kamienia ogrodowego, kompostu, obornika, zaczynam myśleć żeby sobie kupić ciężarówkę typu "patelnia" na użytek własny, ostatecznie i do galerii mogłabym se nią śmignąć nie ?, zakazu nie ma ...

a czy taki kompost z miejskiej kompostowni który się nazywa nie kompost a środek poprawiający właściwości gleby jest wart zachodu ? już nie wnikałam co do nazewnictwa i tak się nie znam.

Ktoś ma jakieś doświadczenia ?

Madzenka 05:54, 11 lut 2016

Wyższość heufleriany nad skalną jest w sensie wysokosci. Więcej różnic nie odnotowuję. Dla mnie identyczne poza wzrostem.

Nie wiem jak kwitnie skalna bo sadizłam ją dopiero pod koniec lata. Heufleriana na początku ma czarne kotki, ktore potem jaśnieją.