Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

Magda70 10:18, 21 kwi 2016

jak na pierwszy raz to i tak nieźle
iwka 11:00, 21 kwi 2016

Kasia dokumentuj, przygladaj i ucz się podpowiesz później co i jak, też się przymierzam do tego ale nie mam takiego fajnego sąsiada
Jagodaa 22:51, 21 kwi 2016

Super masz z tym nawadnianiem, w takim razie już się nie pocę nad opisami węża się pocącego .

Dziś się chyba nie dokopię muru grafitowego, bo nie powinnam siedzieć (chyba).

Ciekawe, czy mi się uda nawadnianie kiedyś zrobić. Notuj wszystko skrupulatnie, bo się zgłoszę po wskazówki .

Zakupy masowe, oj wszyscy ruszyli z kopyta, trudno ogarnąć kto co i jak .
Zana 06:40, 22 kwi 2016

Ale piękne poletko seslerii wysadziłaś! A brzozowa utopiona w śmiałkach to będzie czad. Super pomysł, nie są za wysokie, wcześnie kwitną. Już sobie wyobrażam te brzozy w śmiałkowej mgiełce. Pozazdrościć! Co prawda jak pomyślę o ścinaniu ich wiosną, to ..., ale to chyba drobiazg w porównaniu do efektu.
katiaxx 08:59, 22 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
Super masz z tym nawadnianiem, w takim razie już się nie pocę nad opisami węża się pocącego .

Dziś się chyba nie dokopię muru grafitowego, bo nie powinnam siedzieć (chyba).

Ciekawe, czy mi się uda nawadnianie kiedyś zrobić. Notuj wszystko skrupulatnie, bo się zgłoszę po wskazówki .

Zakupy masowe, oj wszyscy ruszyli z kopyta, trudno ogarnąć kto co i jak .

wiesz z tym notowaniem to chyba nie wyjdzie - nie tylko praktyki nie mam ale i w teorii ciężko w tej materii ale zrobię jeszcze kilka fotek

nie mam kiedy zaglądać i porządnie sobie posiedzieć na O. i wczytać w wątki - bardzo żałuję bo sporo się u wszystkich dzieje

wczoraj zaczęłam sadzić - 4 godziny i 1/3 jednej strony - mam kiepską ziemie wiec pod każda trawkę dołuje i mieszam z kupną - no trochę schodzi - nie chcę się śpieszyć i zrobię nie tak i będą potem oczy boleć --

jak posadziłam kilka rzędów to doszłam do wniosku że kiepsko - bo ma być naturalnie a sadzeni w rzędach jednak jest bardziej formalne więc zaczęłam cudować robić przesunięcia - ale wtedy powiedzmy "łan" trawy mogłby mieć dziury i zostało równo

jak robiłam fotki to bylo ciemno ale coś widać - po drugiej str. sznurka będzie dosiana trawa

katiaxx 09:03, 22 kwi 2016

Zana napisał(a)
Ale piękne poletko seslerii wysadziłaś! A brzozowa utopiona w śmiałkach to będzie czad. Super pomysł, nie są za wysokie, wcześnie kwitną. Już sobie wyobrażam te brzozy w śmiałkowej mgiełce. Pozazdrościć! Co prawda jak pomyślę o ścinaniu ich wiosną, to ..., ale to chyba drobiazg w porównaniu do efektu.

Zana - dzięki - to wszystkie za ale długo się ociągałam z zakupem śmiałka ; są opinie że się rozsiewa ; jedni mówią że niemiłosiernie - inni nic nie zauważyli, nie tego się boję - boję się pokładania ; jak bede miała sfilcowaną płaszczyznę po deszczu i połowa z tego nie wstanie będzie kiepsko ale projektant je sadził w masie i nie było temu problemu więc ufam
ale biorę i taką możliwość pod uwagę - nie wiem co wtedy , nie mam planu B

a w śmiałku planuję niespodziankę ale nic nie będę pisać bo to może być absolutny niewypał
jak się nie uda to powiem ku przestrodze - a jak się uda to pokażę
katiaxx 09:05, 22 kwi 2016

polinka napisał(a)
Ale tu się dzieje!zapowiadaja kolejne upalne lato to nawadnianie ułatwi wam życie.
linki sądziłam co metr i po dwóch sezonach tworzą już gęsty szpadle.

dzięki Poli już któryś raz czytam o metrze - tak zrobię właśnie !!
katiaxx 09:06, 22 kwi 2016

jazzy napisał(a)
Super sprawa takie nawadnianie! Ogromne ułatwienie zwłaszcza jeśli ma się duży ogród, do tego pracę zawodową, męża, dzieci, psa...
Z sąsiadem trzeba dobrze żyć, tak pod Gnieznem mawiają...

ja też jestem bardzo szczęśliwa - już kończą w przyszłym tyg. planuję sianie trawy
katiaxx 09:07, 22 kwi 2016

iwka napisał(a)
Kasia dokumentuj, przygladaj i ucz się podpowiesz później co i jak, też się przymierzam do tego ale nie mam takiego fajnego sąsiada

podpowiedź nie umiem ale mogę wrzucić jakąś focię w razie
Kasya 09:10, 22 kwi 2016

Nie dość ze ciemno to jeszcze mały ekran telefonu , nic nie widzę