Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:52, 29 sty 2017

kasiek napisał(a)

Ale chyba bardziej płasko - tzn. u Ciebie trudniej z tym spadem ale efekt większy bo wszystko widać spiętrzone...

Są plusy i minusy U mnie jak rów nie wyleje to ok , a u Nich zagrożenie zalaniem przy każdej powodzi
Ja najbardziej zazdraszczam tego stawu i innego otoczenia bo mają wkoło drzewa i łąki, a u sąsiada świerki, ciekawe tło jednym słowem
kasiek 19:56, 29 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Są plusy i minusy U mnie jak rów nie wyleje to ok , a u Nich zagrożenie zalaniem przy każdej powodzi
Ja najbardziej zazdraszczam tego stawu i innego otoczenia bo mają wkoło drzewa i łąki, a u sąsiada świerki, ciekawe tło jednym słowem

Piekne tło to połowa sukcesu, Ty sobie stworzysz własne tło
sylwia_slomc... 19:58, 29 sty 2017

Nie mam jakby wyjścia
anka_ 20:06, 29 sty 2017

Ale masz super ogród w pobliżu... troszkę zazdroszczę takich sąsiadów...

staw kąpielowy naturalny tylko oczyszczony, było bagienko jak gospodarze kupili działkę
Sylwio sorki ale muszę dopytać- staw bez folii ani innych uszczelniaczy- tak? Zrób proszę wywiad jak robili ten pomost... plissss.... chodzi mi głównie o tą część w wodzie. Podobny pomost nad stawem to moje marzenie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 20:22, 29 sty 2017

Bez uszczelniaczy chyba wygląda na to , że woda naturalnie się tam gromadzi, jeszcze w jednym miejscu nad sadem bije z ziemi źródełko też wykorzystane jako studzienka Jak się spotkam kolejny raz i nie zapomnę to spytamPewnie wiosną jak Oni nas odwiedząmusisz się w cierpliwość uzbroić bo to świeżutka znajomość
sylwia_slomc... 22:11, 29 sty 2017

Ktoś wie czy to nasiona katalpy? Czy czego ? Urwałam na spacerze z drzewa za płotem
takie strączki wisiały
anka_ 22:16, 29 sty 2017

Bez uszczelniaczy chyba wygląda na to , że woda naturalnie się tam gromadzi, jeszcze w jednym miejscu nad sadem bije z ziemi źródełko też wykorzystane jako studzienka Jak się spotkam kolejny raz i nie zapomnę to spytamPewnie wiosną jak Oni nas odwiedząmusisz się w cierpliwość uzbroić bo to świeżutka znajomość
Sylwio poczekam oczywiście i się przypomnę wiosną jak można...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
pawel_snopek 22:18, 29 sty 2017

Tak to katalpa
sylwia_slomc... 22:23, 29 sty 2017

anka_ napisał(a)
Sylwio poczekam oczywiście i się przypomnę wiosną jak można...

Pewnie, że przypomnij
sylwia_slomc... 22:24, 29 sty 2017

pawel_snopek napisał(a)
Tak to katalpa

Dzięki Paweł