Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:58, 11 lut 2017

prawie finish

już się nie mogę doczekać kiedy obsadzę brzegi tak jak na dolnym biegu

i jest koniec

anka_ 19:05, 11 lut 2017

Sylwio już trzy razy oglądałam twoje fotki z Tatr, nie ukrywam z lekką nutką zazdrości. Wspaniałą wycieczkę mieliście. Wiesz, ja tez mam ogromny lęk wysokości, choć jakoś w Tatrach mi nie dokuczał. Choć raz ratowało mnie właśnie załamanie pogody- jak wlazłam na Kościelec i spojrzałam w dół... dobrze że przyszły gęste chmury to mało było widać- inaczej to GOPRowcy musieliby mnie ściągać. Kocham te góry, jeździliśmy całą ekipą na 2-3 tyg co roku i bardzo żałuję, że nigdy już nie będę mogła wyruszyć. Może kiedyś choć kolejką na szczyt...

Piękne sówki

U mnie dzisiaj taka prawdziwa huczy, radość ogromna bo kilka lat nie było ich słychać.

PS U ciebie nie ma śniegu!!! U mnie zasypane, dzisiaj ledwo wjechaliśmy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 19:08, 11 lut 2017

Cały górny bieg suchego strumienia

Katkak 19:10, 11 lut 2017

Ale dlugasny ten strumień, super wyszło. Ja też chora leżę.
anka_ 19:11, 11 lut 2017

"Trochę" się tych kamieni nawoziliście, ale efekt super, a jak się zazieleni to dopiero będzie widok. Fajny mostek.
Kurczę , kobieto podziwiam cię.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 19:12, 11 lut 2017

violka171 napisał(a)

Sylwia
powiem tak,mimo paskudnej pogody nie mogę doszukać się tu żadnej brzydoty
masz ogród tak dopracowany-oczywiście mowa o tym co juz jest zrobione
ja Cię wiecznie podziwiam za upór,pracę i zamiłowanie do ogrodu

Violu , gdybyś trawnik zobaczyła szczególnie przy pergoli i na boisku chłopaków .....obraz nędzy i rozpaczy, a w przydomowym na trawniku po zimie zrobiły się góry i doliny....nie wiem dlaczego
Ale Twoje słowa dają napęd do dalszych starań Buziol
sylwia_slomc... 19:16, 11 lut 2017

anka_ napisał(a)
Sylwio już trzy razy oglądałam twoje fotki z Tatr, nie ukrywam z lekką nutką zazdrości. Wspaniałą wycieczkę mieliście. Wiesz, ja tez mam ogromny lęk wysokości, choć jakoś w Tatrach mi nie dokuczał. Choć raz ratowało mnie właśnie załamanie pogody- jak wlazłam na Kościelec i spojrzałam w dół... dobrze że przyszły gęste chmury to mało było widać- inaczej to GOPRowcy musieliby mnie ściągać. Kocham te góry, jeździliśmy całą ekipą na 2-3 tyg co roku i bardzo żałuję, że nigdy już nie będę mogła wyruszyć. Może kiedyś choć kolejką na szczyt...

Piękne sówki

U mnie dzisiaj taka prawdziwa huczy, radość ogromna bo kilka lat nie było ich słychać.

PS U ciebie nie ma śniegu!!! U mnie zasypane, dzisiaj ledwo wjechaliśmy.

Śniegu u nas już tylko resztki Sówki też mi się marzą w realu, ale pewnie jeszcze parę lat na nie poczekam....
Ciesze się, że podobały Ci się foty z gór....zawsze można kolejką Ja przy mojej astmie nie dałabym radę na piechotę
sylwia_slomc... 19:24, 11 lut 2017

Katkak napisał(a)
Ale dlugasny ten strumień, super wyszło. Ja też chora leżę.

Jak zaczynaliśmy dolny bieg nie myśleliśmy, że taki długi będzieSamo tak wyszło
O kurcze to się obie kurować musimy bo w połowie tygodnia ponoć ocieplenie i wiosna
Ja się jeszcze trzymam na nogach, ale jutro pewnie poleżę
Dzisiaj z eM byliśmy zakupić glebogryzarkę i rozdrabniarkę......najtańsze jakie były, ale wreszcie własne i nie trzeba będzie pożyczać od innych i taczkami pod górę wozić, eM się cieszy Mają nam dowieźć na wtorek
violka171 19:27, 11 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Violu , gdybyś trawnik zobaczyła szczególnie przy pergoli i na boisku chłopaków .....obraz nędzy i rozpaczy, a w przydomowym na trawniku po zimie zrobiły się góry i doliny....nie wiem dlaczego
Ale Twoje słowa dają napęd do dalszych starań Buziol

może dlatego że mało była ubita ziemia tam gdzie trawnik,mi tez sie krzywizny trochę zrobiły na terenie dla Krasnalek ,a rownalam przeciez
sylwia_slomc... 19:27, 11 lut 2017

anka_ napisał(a)
"Trochę" się tych kamieni nawoziliście, ale efekt super, a jak się zazieleni to dopiero będzie widok. Fajny mostek.
Kurczę , kobieto podziwiam cię.

Czekaj Aniu zaraz pokażę jaką kapliczkę zmontowaliśmy pod wpływem gór i Zakopanego
Bardzo pasuje do tego mostka i do strumienia