Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

katel 16:43, 26 lut 2017

Faktycznie u Ciebie wiosna już zaawansowana, u nas cofnęła się o krok i śnieg znowu ale od jutra ma być cieplej
kasiek 18:20, 26 lut 2017

Widze że okrycia jeszcze masz... Do kiedy zostawiasz? Iwa genialna, musze nabyć A cebulowe w fazie jak u mnie - jest wiosna jest super!
sylwia_slomc... 18:52, 26 lut 2017

dana1s napisał(a)
Ja mam wszystko sarny, dziki, zające i jeszcze lisy.
Dzicz pełną gębą 1km od centrum miasta.
Ja nie nam nic przeciwko zwierzynie, ale mnóstwo zniszczyła tej zimy. Nie dość, że na marne poszła moja praca to jeszcze zeżarły mi cebulki, obdarły brzozy ze skóry i obgryzły pąki.
W tym roku pierwsze robię płot
Mam nadzieję , że to je trochę przystopuje

O kurcze to faktycznie blisko cywilizacji podchodzą.
Zwierzyna też ogród tworzy, ale jak szkody robi to ciężko to przełknąć ogrodnikowi. U nas wszyscy rolnicy na chomika europejskiego narzekają, a ja mam go w łące i szkód mi żadnych nie czyni. Za to zając jak najbardziej, a i bażanty i sroki też. No ale gdzie mają się podziać jak to wcześniej było ich miejsce do życia
Myślę, że ogrodzenie pomoże powstrzymać ich zapędy A jakie planujesz?
sylwia_slomc... 18:56, 26 lut 2017

katel napisał(a)
Faktycznie u Ciebie wiosna już zaawansowana, u nas cofnęła się o krok i śnieg znowu ale od jutra ma być cieplej

U nas na razie wiosennie, ale mam obawy, że zima tak łatwo nie popuści
sylwia_slomc... 18:59, 26 lut 2017

kasiek napisał(a)
Widze że okrycia jeszcze masz... Do kiedy zostawiasz? Iwa genialna, musze nabyć A cebulowe w fazie jak u mnie - jest wiosna jest super!

Część okryć jest na wrażliwcach , część na hortensjach ogrodowych, a reszta ma jeszcze funkcje zabezpieczającą przed zającem....trzymam na większości do momentu świeżej trawy, bo wtedy ma już lepszy pokarm niż moje rośliny , a z wrażliwców ściągam w maju
sylwia_slomc... 19:06, 26 lut 2017

Miałam dzisiaj odwiedziny w Szmaragdowej Właścicieli ogrodu, który Wam ostatnio pokazywałam
Bardzo sympatycznie spędziliśmy popołudnie. Obiecałam, że zaproszę Ich na spotkanie z e znajomymi z O.. i najważniejsze mam zaproszenie do Ich ogrodu I mogę przyprowadzić znajomychTa dam
kasiek 19:38, 26 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Część okryć jest na wrażliwcach , część na hortensjach ogrodowych, a reszta ma jeszcze funkcje zabezpieczającą przed zającem....trzymam na większości do momentu świeżej trawy, bo wtedy ma już lepszy pokarm niż moje rośliny , a z wrażliwców ściągam w maju

Ach zajace - zapomniałam o nich
sylwia_slomc... 19:42, 26 lut 2017

kasiek napisał(a)

Ach zajace - zapomniałam o nich

Też bym już chętnie poodsłaniała
yolka 19:52, 26 lut 2017

U Ciebie wiosna do ogrodu wpycha sie dosłownie drzwiami i oknami, a u mnie glina skutecznie hamuje, ale już niedługo i ja zacznę się cieszyć
sylwia_slomc... 19:54, 26 lut 2017

yolka napisał(a)
U Ciebie wiosna do ogrodu wpycha sie dosłownie drzwiami i oknami, a u mnie glina skutecznie hamuje, ale już niedługo i ja zacznę się cieszyć

W przydomowym cieplej, i na pagórku szybciej się ziemia nagrzewa jednak , na dole jeszcze nic się nie pokazuje