Cieszy każda chwila tam spędzona Wczoraj przegląd pomrozowy wykonałam.
Siekło na całego paprocie buki w żywopłocie, klony palmowe,aktinidia- czarna, nie wiem czy się opuści, młode przyrosty cisów, ale w porównaniu do Małej Mi to niewiele mi zniszczyłobeczka fajna wczoraj już wodę z niej brałam bo posadziliśmy wiśnię piłkowaną kanzan i lilaka. Kanzan jest za domkiem dla owadów , a lilak udało się od razu podzielić na dwa i poszły koło brzozowej ławeczki przy kapliczce w łące. Fajnie wyglądająUwielbiam kolor w ogrodzie i nawet wczoraj eM powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nie mieć bylinówek w ogrodzie, a miałam je z czasem na iglaste zimozielone przekształcić jak sił zbraknie.....teraz się zastanawiam czy dam radę to przeżyć kiedyś ....i wątpię
Udało mi się wczoraj wysiać wszystko w warzywniku, oraz opryskać na grzyba. Skończyłam 21.30 o 24.00 jeszcze nie padało, ale od rana leje, zadziała to pryskanie? Miedzian i aliette poszły w ruch. Trzeba będzie powtarzać?
Kurcze zostały mi jeszcze do plewienia dwie małe i trzy duże rabaty, chwasty mijają się z roślinami
Kurcze, mój mąż kupił sobie kiwi.. pojęcia nie wiem gdzie to posadzić u mnie, to wielkie przecież, czy w donicy dużej na tarasie da rade.. po kij nam kiwi