Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Bogdzia 06:27, 12 maj 2017

Z beczka super pomysł , teraz pasuje jak ulał. Kolorków Ci nie brakuje i radosci pewnie tez nie.
sylwia_slomc... 09:23, 12 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Z beczka super pomysł , teraz pasuje jak ulał. Kolorków Ci nie brakuje i radosci pewnie tez nie.

Cieszy każda chwila tam spędzona Wczoraj przegląd pomrozowy wykonałam.
Siekło na całego paprocie buki w żywopłocie, klony palmowe,aktinidia- czarna, nie wiem czy się opuści, młode przyrosty cisów, ale w porównaniu do Małej Mi to niewiele mi zniszczyłobeczka fajna wczoraj już wodę z niej brałam bo posadziliśmy wiśnię piłkowaną kanzan i lilaka. Kanzan jest za domkiem dla owadów , a lilak udało się od razu podzielić na dwa i poszły koło brzozowej ławeczki przy kapliczce w łące. Fajnie wyglądająUwielbiam kolor w ogrodzie i nawet wczoraj eM powiedziałam, że nie wyobrażam sobie nie mieć bylinówek w ogrodzie, a miałam je z czasem na iglaste zimozielone przekształcić jak sił zbraknie.....teraz się zastanawiam czy dam radę to przeżyć kiedyś ....i wątpię
abiko 09:25, 12 maj 2017

Ty i same zimozielone.. nie widzę tego
sylwia_slomc... 09:41, 12 maj 2017

Udało mi się wczoraj wysiać wszystko w warzywniku, oraz opryskać na grzyba. Skończyłam 21.30 o 24.00 jeszcze nie padało, ale od rana leje, zadziała to pryskanie? Miedzian i aliette poszły w ruch. Trzeba będzie powtarzać?

Kurcze zostały mi jeszcze do plewienia dwie małe i trzy duże rabaty, chwasty mijają się z roślinami
sylwia_slomc... 09:42, 12 maj 2017

abiko napisał(a)
Ty i same zimozielone.. nie widzę tego

No właśnie ja też
pawel_snopek 10:55, 12 maj 2017

Sylwia kiwi puści bardzo szybko nowe przyrosty ja jak miałem kiedyś kiwi to ono marzło co wiosnę i zawsze wypuszczało nowe przyrosty
abiko 10:59, 12 maj 2017

Kurcze, mój mąż kupił sobie kiwi.. pojęcia nie wiem gdzie to posadzić u mnie, to wielkie przecież, czy w donicy dużej na tarasie da rade.. po kij nam kiwi
sylwia_slomc... 11:10, 12 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Sylwia kiwi puści bardzo szybko nowe przyrosty ja jak miałem kiedyś kiwi to ono marzło co wiosnę i zawsze wypuszczało nowe przyrosty

A zdąży potem kwitnąć i owocować?
pawel_snopek 11:11, 12 maj 2017

Niestety już nie będzie kwitło:/ Zrezygnowałem z uprawy tej rośliny z racji przemarzania.
sylwia_slomc... 11:12, 12 maj 2017

abiko napisał(a)
Kurcze, mój mąż kupił sobie kiwi.. pojęcia nie wiem gdzie to posadzić u mnie, to wielkie przecież, czy w donicy dużej na tarasie da rade.. po kij nam kiwi

Aga ważne jest czy kupił samopylne czy musisz drugie mieć do kompletu, bo są odmiany co potrzebują zapylacza