Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:14, 12 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Niestety już nie będzie kwitło:/ Zrezygnowałem z uprawy tej rośliny z racji przemarzania.

Kurcze pani w kwiaciarni w sąsiedniej miejscowości ma wielkie już i co roku owocami obsypane, dlatego się skusiłam
kamila66 11:15, 12 maj 2017

Sylwia widzę, że trawa rośnie u ciebie jak szalona, tak jak u mnie. Wczoraj się wzięłam pierwszy raz sama za koszenie, muszę na cito z kantami ruszyć bo mi na rabaty włazi z prędkością błyskawicy... Fajnie wymyśliłaś z beczką
abiko 11:20, 12 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aga ważne jest czy kupił samopylne czy musisz drugie mieć do kompletu, bo są odmiany co potrzebują zapylacza

Samopylne.. ale to nie na moje nerwy. No ale niech sobie sam posadzi i się martwi. Ja rezygnuję.
abiko 11:25, 12 maj 2017

Gdzie wsadziłaś maczki?
07_Rene 11:29, 12 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Niestety już nie będzie kwitło:/ Zrezygnowałem z uprawy tej rośliny z racji przemarzania.

Oj, zła wiadomośc i dla mnie.
Mam odmianę samopylną. Ładnie rośnie od kilku lat, liczyłam na owoce.
pawel_snopek 12:12, 12 maj 2017

Tak to jest już z tym pnączem że jedni mają ogrom owoców a drudzy nawet kwiatków nie widzą.
sylwia_slomc... 12:26, 12 maj 2017

abiko napisał(a)

Samopylne.. ale to nie na moje nerwy. No ale niech sobie sam posadzi i się martwi. Ja rezygnuję.
Może chciał poczuć, że ten ogród to też jego
sylwia_slomc... 12:29, 12 maj 2017

kamila66 napisał(a)
Sylwia widzę, że trawa rośnie u ciebie jak szalona, tak jak u mnie. Wczoraj się wzięłam pierwszy raz sama za koszenie, muszę na cito z kantami ruszyć bo mi na rabaty włazi z prędkością błyskawicy... Fajnie wymyśliłaś z beczką

Kamiś u nas 4 raz kosimy, jeszcze do samej góry nie dojechaliśmy , a już trzeba na dole zaczynać od nowa. Masakra jakaś, a tam gdzie na pagórku trawa była nawożona bo jest słaba, ciut się dopiero poprawiła, na dole mokro to zawsze szybko rośnie , ale w tym roku to torpeda normalnie
12:31, 12 maj 2017
co do kiwi ...to juz 20 lat temu u moj tesciowej rosły 2 ..meski i zeński ...chodzili chuchali dmuchali ...ani jednego owoca sie nie doczekali ...po 10-15 latach wywalili ...tyle w temacie takich wynalazków ...zwłaszcza ze kiwi w sklepach dostepne cały rok ...i nie drogie jest ...to lepiej kupic owoce i zjeśc ze smakiem ......a same krzewy ...sa zwyczajnie pospolite ze wskazaniem na brzydkie
sylwia_slomc... 12:32, 12 maj 2017

abiko napisał(a)
Gdzie wsadziłaś maczki?
Już im fotki zrobiłam, ale jeszcze nie zrzucone malutkie są koło oczka, a duże przy domku dla owadów i koło kapliczki w łące. Super wyglądają