Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

pawel_snopek 17:55, 05 wrz 2017

Już to zrobiłem Dobre od posadzenia tej lilii do ziemi do kwitnienia zajęło jej około 3 lat więc pewnie cebula musiała nabrać masy
Urszulla 18:08, 05 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pierwsze odżyły chwasty niestetyAle podlewanie w tym roku już za nami

To wiadomo że chwasty pierwsze z czasem będzie ich trochę mniej jak roślinki się rozrosną. Wiadomo, zrobiłaś kawał ogrodu naraz więc i kawał pracy przez najbliższe 3 lata. Podziwiam Was za konsekwencję.
W Gardeners czytałam że jak nie przekopuje się ziemi często a dosypuje kompost to tak chwasty nie rosną. Rzeczywiście mam tylko jakieś siewki łatwe do wyrywania. Problematyczne u mnie są osty bo pod ziemią się rozłażą w tempie niewyobrażalnym a u Ciebie co najgorsze?
sylwia_slomc... 19:00, 05 wrz 2017

pawel_snopek napisał(a)
Już to zrobiłem Dobre od posadzenia tej lilii do ziemi do kwitnienia zajęło jej około 3 lat więc pewnie cebula musiała nabrać masy

Oooo nabrała i to sporo
sylwia_slomc... 19:02, 05 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

To wiadomo że chwasty pierwsze z czasem będzie ich trochę mniej jak roślinki się rozrosną. Wiadomo, zrobiłaś kawał ogrodu naraz więc i kawał pracy przez najbliższe 3 lata. Podziwiam Was za konsekwencję.
W Gardeners czytałam że jak nie przekopuje się ziemi często a dosypuje kompost to tak chwasty nie rosną. Rzeczywiście mam tylko jakieś siewki łatwe do wyrywania. Problematyczne u mnie są osty bo pod ziemią się rozłażą w tempie niewyobrażalnym a u Ciebie co najgorsze?

Osty, perz i skrzypy
violka171 20:08, 05 wrz 2017

Jolu oczywiście, że dotarł Wydawało mi się , że napisałam tylko nie pamiętam czy na wątku u mnie , u ciebie czy na priv....nie będę szukać
Jeszcze raz dziękuję i cebulkami się dzielę z innymi bo sporo tego dobra mam od Ciebie i Violi
Część jest u Kasi w Ogrodzie złudzeń... i u Miry i do Katki i Abiko powędrują Dałam też trochę sąsiadce z przeciwnej górki i zaczynam sadzić u siebie już miejsce przygotowane w sobotę , jak ciut ziemia przeschnie to działam

ciesze się ze dotarła paczucha,mam nadzieję ujże dywan szafirkowy
Gabriela 20:10, 05 wrz 2017

U mnie mniszek i skrzypy. Ale ja nie o tym. Lubię tu wchodzić, bo zawsze jest cała masa zdjęć. Kopiecie oczko wodne, hm, ja też zaczęłam myśleć o tej wodzie ostatnio, ale nieoczkowej, że tak powiem.
Pisałaś mi coś u mnie na wątku o nasionach, napiszę na priv, bo nie wiem co zamawiałam.
sylwia_slomc... 20:19, 05 wrz 2017

violka171 napisał(a)

ciesze się ze dotarła paczucha,mam nadzieję ujże dywan szafirkowy

I to w nie jednym ogrodzie
violka171 20:21, 05 wrz 2017

I to w nie jednym ogrodzie

czytam czytam,zewsząd szafirki do Ciebie lecą
sylwia_slomc... 20:22, 05 wrz 2017

Gabriela napisał(a)
U mnie mniszek i skrzypy. Ale ja nie o tym. Lubię tu wchodzić, bo zawsze jest cała masa zdjęć. Kopiecie oczko wodne, hm, ja też zaczęłam myśleć o tej wodzie ostatnio, ale nieoczkowej, że tak powiem.
Pisałaś mi coś u mnie na wątku o nasionach, napiszę na priv, bo nie wiem co zamawiałam.

Zaraz Ci przypomnę i cieszę się, że zaglądasz Ja też lubię wątki w których dużo zdjęć więc i innym nie żałuję
sylwia_slomc... 20:33, 05 wrz 2017

violka171 napisał(a)

czytam czytam,zewsząd szafirki do Ciebie lecą

A ode mnie też lecą dalej