Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Pszczelarnia 17:19, 06 paź 2017

Dałabym jej silne trawy jak molinia, gdzieniegdzie. I jakieś plecy lub boki z miskantów niewysokich albo innych mocnych traw. Piękne miejsce i aż mi się oczy świecą.

I zrobiła wejście na tę łąkę, sadząc kilka jabłonek rajskich. W łące wycięła jednak kosiarką ścieżkę tak pod górę łagodnie trawersem.

Poszalałam u Ciebie ........... . Dlaczego inni mają zawsze łatwiej albo piękniej? .

pawel_snopek 18:36, 06 paź 2017

Masz może fiołki o białych kwiatach?? Ja mam tylko te o niebieskich.
19:21, 06 paź 2017
Pszczelarnia napisał(a)
Dałabym jej silne trawy jak molinia, gdzieniegdzie. I jakieś plecy lub boki z miskantów niewysokich albo innych mocnych traw. Piękne miejsce i aż mi się oczy świecą.

I zrobiła wejście na tę łąkę, sadząc kilka jabłonek rajskich. W łące wycięła jednak kosiarką ścieżkę tak pod górę łagodnie trawersem.

Poszalałam u Ciebie ........... . Dlaczego inni mają zawsze łatwiej albo piękniej? .

ściezki z kosiarki tez widze oczami wyobrazni ...i otok z traw wysokich...cos jak w Goczałkowicach ogród ciszy

https://www.google.pl/search?q=ogród+ciszy+goczałkowice&client=opera&hs=Kdt&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjatfSGwdzWAhWpA5oKHWgrC0UQ_AUICygC&biw=1152&bih=609
sylwia_slomc... 19:44, 06 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ewcia od strony ugoru mam posadzony brzeziniak od Komendówki i derenie od Abiko, ścieżka prowadzi przez łąkę do kapliczki i ławeczki, a dalej przez brzeziniak, który rośnie.
nad trawami się namyślę i zastanowię bo pomysł jest dobry trawy ładne jesienią ....tylko nie wiem czy e/ma potem do koszenia łąki uda się namówić jak będzie musiał wybiórczo kosić.....do przemyślenia
Za domkiem dla owadów posadziłam wiśnię kanzan czyli prawie przy wejściu na łąkę.....jabłonki może kiedyś jak już zobaczę jak to będzie wyglądało jak brzozy urosną ....czy zagra razem. Ale wiem jaki widoczek by był

Łatwiej , albo piękniej......mnie się wydaje, że to u Ciebie

Znalazłam jeszcze w letnich barwach z końcówki lipca

sylwia_slomc... 19:46, 06 paź 2017

Ewcia to ścieżka w łące
w formie długich stopni , żeby się tak nie męczyć wychodząc pod górę
sylwia_slomc... 19:49, 06 paź 2017

pawel_snopek napisał(a)
Masz może fiołki o białych kwiatach?? Ja mam tylko te o niebieskich.

Paweł mam i mam też akie co niby białe , a środeczek niebieskim zalatuje, ale dopiero jak zakwitną będzie wiadomo które są które bo się wymieszały.
Pilnuj mnie wiosną jak zakwitną to Ci wyślęA jeszcze mam od Kasi dostać takie w kropeczki
sylwia_slomc... 19:51, 06 paź 2017

eee_taam napisał(a)

ściezki z kosiarki tez widze oczami wyobrazni ...i otok z traw wysokich...cos jak w Goczałkowicach ogród ciszy

https://www.google.pl/search?q=ogród+ciszy+goczałkowice&client=opera&hs=Kdt&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjatfSGwdzWAhWpA5oKHWgrC0UQ_AUICygC&biw=1152&bih=609

Obawiam się , ze to ponad moje siły, ale fajny kącik , żeby się schować
Katkak 20:57, 06 paź 2017

Sylwuś u Ciebie zawsze jestem na bieżąco
sylwia_slomc... 21:05, 06 paź 2017

Miło Cię znowu widzieć
Gardener27 21:09, 06 paź 2017

Sylwia cieszę się że u Ciebie obyło się bez strat większych, ta noc byłą niespokojna, człowiek w głowę zachodził co się stanie.
U mnie rozłamało starą katalpę na pół. Musiałem uciąć do połowy pnia, nie wiem czy coś jeszcze z niej będzie?

Łąka mnie urzekła ale czuję niedosyt kolorów, poszedłbym w maki.

Zachwycam się Twoimi wrzosami, bardzo dorodne choć młodziki jak mnie pamięć nie myli. U mnie wrzosowate słabo rosną w gruncie pomimo wymienionej i zakwaszonej ziemi.