Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Margerytka40 09:37, 06 lis 2017

O mamuś,22 lilaki . Ja mam raptem dwa . Fakt jest taki ,że mam do nich jakiś sentyment i nierozłącznie kojarzą mi się z wiosną. A ten zapach....
sylwia_slomc... 09:45, 06 lis 2017

Asiu moje jeszcze malutkie , ale 11 szt już w tym sezonie kwitło pojedynczymi kwiatami, a z roku na rok będzie tych kwiatów coraz więcejNo i nie ziemski zapach w całym ogrodzie
benia9185 12:49, 06 lis 2017

hehehe toż to prezent dla ptaków nie dla Ciebie ale rozumiem ,ja tez zamiast nowego łaszka nową roślinke do ogrodu kupuję misa to od zawsze mi się podobała,chyba w jysku ją widziałam ,tylko faktycznie cena odstraszała.Sylwuś wydaje mi się ze jak dasz na poidełko to może szybko stracić tą powłokę srebrną,a w domu dłużej Ci posłuży,szkoda by mi było.Ptaszkom coś na starociach bym kupiła Pisałaś mi o swoich budlejach ,schodziłam u Ciebie wątek i nie znalazłam,budleja jest na mojej liście chciejstwa,ale nie wiem czy akurat przy tarasie.
sylwia_slomc... 13:41, 06 lis 2017

Beniu ostatnio na str 2514 pokazywałam budleje pod brzozami i w lecie też pokazywałam na pewno. Jak nie zapomnę to coś wstawię wieczorkiem dla Ciebie
Urszulla 17:26, 06 lis 2017

Wszystko u Ciebie w ilościach hurtowych to karmniki też a Justynka się dziwi
sylwia_slomc... 19:32, 06 lis 2017

No jak w takim dużym ogrodzie postawić jeden czy dwa karmniki....ilość ptaków jaka w tej chwili jest powoduje, że do tych kilkunastu w podwórku w kolejce na gałązkach stoją
Muszę chyba dokupić kokosów, domowe wyroby takim się powodzeniem cieszą, że jak wczoraj o 15.00 powiesiłam świeżo napełnione 6 szt jak dzisiaj zaszłam puściusieńkie już były.
zauważyłam, że na dużym ogrodzie jedzą chętnie jeśli się tam kręcimy lub jak jest już pusto wszędzie w podwórku. Tam jest taka rezerwa , a największa na samej górze bo tam jeszcze zaglądają najrzadziej. Ale nie dziwię się bo drzewa jeszcze małe, a jastrząb dzisiaj latał jak szłam do ogrodu i wtedy taka cisza nagła....wszystkie zamierają.
sylwia_slomc... 19:50, 06 lis 2017

Dzisiaj udało mi się upolować nowych mieszkańców ogrodu, nowi bo byli zima i wiosna potem zniknęły i są ponownie

sylwia_slomc... 20:05, 06 lis 2017

cukrówki gniazdują w krzakach sąsiada

I upolowałam wreszcie dzięcioła

no i z moim aparatem to jak szukać w stogu siana
Leczy orzecha sąsiada, a to znaczy , że to drzewo jest w nie najlepszej formie.
Na samej górze siedział
Mirka 20:09, 06 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
cukrówki gniazdują w krzakach sąsiada

I upolowałam wreszcie dzięcioła

no i z moim aparatem to jak szukać w stogu siana
Leczy orzecha sąsiada, a to znaczy , że to drzewo jest w nie najlepszej formie.
Na samej górze siedział
Ja tam nic nie widzę chyba ślepa jestem.W okularach też nic w tym gąszczu gałęzi nie wypatrzyłam.Hehe
sylwia_slomc... 20:11, 06 lis 2017