Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anka_ 17:46, 15 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dookoła siatki posypane preparatem , który ma zniechęcić pobyt szarakom u nas
...

Smoczyca była wczoraj u fryzjera, a fryzjerem byłam ja
.
Sylwio daj znać czy odstraszacz działa.
A smoczyca cudowna...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
17:50, 15 lis 2017
anty dzika nigdy nie uzywałam ..Sylwio napisz czy się sprawdza ...i czy sie nie zbankrutuje uzywajac tego?

uzywałam jakiejs innej firmy ....po tym jak mi sarna róze ogołociła ...ale czy działało nie wiem ...na opakowaniu było napisane ze do pierwszego deszczu działa potem trzeba powtórzyć ...a że tanie nie było ..to juz nie kupiłam tego preparatu
sylwia_slomc... 19:49, 15 lis 2017

mirkaka napisał(a)
Też miałam kiedyś akwarium, 350 l roślinne. Co tydzień podmieniałam 1/3 wody. Dużo roboty mnie to kosztowało ale to była pasja taka jak ogród.Zlikwidowałam i chyba już do niego nie wrócę..

Akwaria typowo roślinne są niesamowicie piękne, ale niezmiernie wymagające, bo trzeba nad roślinami czas spędzić na strzyżeniu i odławianiu. Dobry taki ogród podwodny jak się nie ma prawdziwego.
sylwia_slomc... 19:52, 15 lis 2017

anka_ napisał(a)
Sylwio daj znać czy odstraszacz działa.
A smoczyca cudowna...

Aniu na razie nie widać śladów bytności zwierzyny, ale trzeba przyznać , ze ten nasz otruł się złotokapem wiosną , a potem były polowania, i lisy, myślę, że nieźle zające przetrzebiono. Wiosną bardzo dużo ich było.
Dam znać jak będę coś widziała na temat działania
sylwia_slomc... 19:59, 15 lis 2017

eee_taam napisał(a)
anty dzika nigdy nie uzywałam ..Sylwio napisz czy się sprawdza ...i czy sie nie zbankrutuje uzywajac tego?

uzywałam jakiejs innej firmy ....po tym jak mi sarna róze ogołociła ...ale czy działało nie wiem ...na opakowaniu było napisane ze do pierwszego deszczu działa potem trzeba powtórzyć ...a że tanie nie było ..to już nie kupiłam tego preparatu
Za kg zapłaciłam jakieś 20 zł. Ma działać przez 3-5 tygodni bez wzgl. na pogodę. Podejrzewam, że spod śniegu raczej nie działa i mam zamiar posypać potem po śniegu ponownie.
Zobaczymy czy skuteczne
sylwia_slomc... 20:09, 15 lis 2017

W nocy był mocny przymrozek i dzisiaj już wszystkie te kolory leżą pod krzakami brązowe, ale powspominać ogród sprzed tygodnia miło

sylwia_slomc... 20:11, 15 lis 2017

Eliska przyleci na pewno

sylwia_slomc... 20:12, 15 lis 2017

Katka Juliany od Ciebie
Katkak 20:16, 15 lis 2017

Mógł się lepiej postarać z tym wybarwieniem, nie? Kupowałam go jesienią właśnie kiedy był krwiście czerwony.
sylwia_slomc... 20:21, 15 lis 2017

W słoneczku wszystko lepiej wygląda

Wczoraj w ogrodzie nie byłam bo byłam w pracy, ale w poniedziałek nasypałam im sporo i miały rozwieszone kokoski i foremki. Dzisiaj zachodzę , a Babcia mi mówi żebym szybko im sypała bo cały dzień po oknach się tłuką i po parapecie( a akurat tam nie ma żadnych karmników)
Poszłam w ogród i w szoku byłam wszystkie karmniki wyczyszczone do zeraaaaa, i nawet te dwa nowe domki już odnalazły i wyjadać zaczęły.
Ciekawe ile ich jest sztuk.