Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:28, 17 lis 2017

mira napisał(a)
Ja mam takie doświadczenie-myślenie : jak coś nie rośnie albo jakieś lichawe to trzeba zmienić miejsce - temu co nie rośnie oczywiście

najlepiej przesadzić i w dołek sporo kompostu - czasem może się okazać że i to miejsce nie jest dobre to raz jeszcze próbować.
No i nie powinno to być standardem.Hej

Też bym spróbowała zmienić miejsce temu dereniowi jak Mira pisze.
Napisz Wiktorio czy on nie rośnie czy po prostu podmarza zimą?
MirellaB 10:03, 17 lis 2017

Pięknie, pięknie, pięknie Co to za odmiana berberysów? Marzę o tak przebarwionych jesiennie erectach, które u mnie się nie przebarwiają kolejny sezon

Pisałaś Magdy, że krasnale bez oczu to taka moda. Chciałam kupić takiego gościa, ale ten brak oczu mnie zniechęcił
sylwia_slomc... 10:14, 17 lis 2017

MirellaB napisał(a)

Pięknie, pięknie, pięknie Co to za odmiana berberysów? Marzę o tak przebarwionych jesiennie erectach, które u mnie się nie przebarwiają kolejny sezon

Pisałaś Magdy, że krasnale bez oczu to taka moda. Chciałam kupić takiego gościa, ale ten brak oczu mnie zniechęcił

Mirellko ja je kupiłam jako nn, ale teraz dokupowałam kolejne nn tylko pilnowałam, żeby w sezonie były czerwono listne to od wiosny do jesieni jest ogień na rabatach. U mnie odmiany o liściach zielonych w sezonie potem przebarwiają się albo na bordo takie bardziej buraczane , albo w pomarańcze idą. A te bordo listne właśnie wszystkie takie płomienie Te co teraz kupowałam posadziłam u góry w lasku i też już w takich kolorach są tylko jeszcze maluchy na razie
Magleska 10:20, 17 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale Ci tego wolnego dnia zazdraszczam, taka pogoda za oknem , a ja w pracy
Ptaszki jak się dowiedzą , że u Ciebie mają stołówkę to się zlecą z całej okolicy...ptasie radio działa

Właśnie -wolny dzieńmialam ,piękna pogoda ,a ja w domu sprzątałam....... ,a dziś był w planie porządek w ogrodzie i co .......leje......wrr....
Idę domek przestawić na drugi parapet
MirellaB 10:23, 17 lis 2017

To ja chyba muszę miejsce w którym kupuję berberysy zmienić. Moje Orange Rocket nie są tak ogniste jak Twoje nn, a erecty jak pisałam wyżej wcale się nie przebarwiają. Wątpię w ich odmianowość.
sylwia_slomc... 10:23, 17 lis 2017

Magleska napisał(a)

Właśnie -wolny dzieńmialam ,piękna pogoda ,a ja w domu sprzątałam....... ,a dziś był w planie porządek w ogrodzie i co .......leje......wrr....
Idę domek przestawić na drugi parapet

Leje bo moja mama wczoraj okna u siebie myła, zawsze na drugi dzień leje
Magleska 10:26, 17 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
zostawiam słoneczną Szmaragdową, brzozy purpurea świecą w tle i mykam do ogrodu coś może zdążę podziałać

Ale to zdjęcie piękne
Zmieniłaś aparat ? Bo tyle cudnych fotek zrobionych i tyle kolorów .... cudnie .......
Ps. Berberysy mam chocolatte i one tez pięknie sie przebarwiły ,ale Twoje świecą ...... aż z daleka rażą po oczach
sylwia_slomc... 10:27, 17 lis 2017

MirellaB napisał(a)
To ja chyba muszę miejsce w którym kupuję berberysy zmienić. Moje Orange Rocket nie są tak ogniste jak Twoje nn, a erecty jak pisałam wyżej wcale się nie przebarwiają. Wątpię w ich odmianowość.

U mnie jest pierwsza siewka z berberysu tego ognistego przy mostku, ale już zaklepana. Jak się kolejne pojawią i nie zapomnę to Ci podeślę, tylko trzeba się w cierpliwość uzbroić. Chyba, że chcesz to mogę w kopercie owocki z nich przesłać i sama spróbujesz wysiać?
Z tego co po tej jednej siewce widzę to cechy powtarza rośliny matecznej
sylwia_slomc... 10:28, 17 lis 2017

Magleska napisał(a)

Ale to zdjęcie piękne
Zmieniłaś aparat ? Bo tyle cudnych fotek zrobionych i tyle kolorów .... cudnie .......
Ps. Berberysy mam chocolatte i one tez pięknie sie przebarwiły ,ale Twoje świecą ...... aż z daleka rażą po oczach

Aparat ten sam co wiosną tylko ja się ciut naumiałam na błędach, a ogród podrósł i lepiej się prezentuje
sylwia_slomc... 15:13, 17 lis 2017

Pogoda barowa A ja się do baru nie kwalifikuję wiec sobie humor poprawię słoneczkiem