Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 13:57, 01 gru 2017

Urszulla napisał(a)
Wiązanie wszystkiego na zimę to kolejna mozolna praca.

Dla tego częściowo ją odpuszczam przy mojej powierzchni.
malgorzata_s... 14:07, 01 gru 2017

U mnie też wszystko przygięte do ziemi. Otrzepywałam tuje bo porozginane całkiem na boki. Z dachu zjechały tony całe białej brei.
Pszczelarnia 14:37, 01 gru 2017

anka_ napisał(a)
Wiesz Sylwio z tym smalcem to ja się zastanawiam nad reakcją psów czy kotów? Czy one by nie zaczęły robić pogromu?

Rajskimi jestem zauroczona... będę dosadzać...

Ja też jestem zauroczona ale zastanawiam się, dlaczego niektórych rajskich ptaki nie lubią.

Jedna taka wisi u mnie cały czas oblepiona. Tzn. teraz nie wisi, bo została złamana przez walącego się modrzewia.
sylwia_slomc... 15:27, 01 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też wszystko przygięte do ziemi. Otrzepywałam tuje bo porozginane całkiem na boki. Z dachu zjechały tony całe białej brei.
Oj Gosiaczku dobrze, że nie połamało, bo tak to podobno wiosna mają szansę się naprostować. Ciężki jest los ogrodnika ale i jakże wspaniały
sylwia_slomc... 15:28, 01 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ja też jestem zauroczona ale zastanawiam się, dlaczego niektórych rajskich ptaki nie lubią.

Jedna taka wisi u mnie cały czas oblepiona. Tzn. teraz nie wisi, bo została złamana przez walącego się modrzewia.

Ciekawe Ewka co piszesz, a inne objadają?
Teraz Ci te drzewa połamało???
AgnieszkaW 17:19, 01 gru 2017

I zasypało wszystko na biało..., u mnie też...
Anitka 17:58, 01 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj Gosiaczku dobrze, że nie połamało, bo tak to podobno wiosna mają szansę się naprostować. Ciężki jest los ogrodnika ale i jakże wspaniały

U mnie wiele razy "splaszczył" śnieg iglaki i powróciły do swoich kształtów. A co nie powróciło to podwiążesz i dalej będzie twój ogrodniczy los wspaniały
sylwia_slomc... 19:24, 01 gru 2017

AgnieszkaW napisał(a)
I zasypało wszystko na biało..., u mnie też...

Aga ale mam nadzieję, że bez strat
sylwia_slomc... 19:26, 01 gru 2017

Anitka napisał(a)

U mnie wiele razy "splaszczył" śnieg iglaki i powróciły do swoich kształtów. A co nie powróciło to podwiążesz i dalej będzie twój ogrodniczy los wspaniały

Jest to jakaś metoda na omijanie kłopotuJak nie będzie wyjścia to tak trzeba będzie zrobić
sylwia_slomc... 20:45, 01 gru 2017

Dzisiaj połowa róż zakopcowana, ziemi brakło na kopcowanie następnych , może się jutro uda dokupić , a cały wór 80 litrowy takiej prasowanej było.....nie wiedziałam nawet , że tyle tych róż już mamy!
Jeszcze jutro pnące opatulę i actinidię też. Dzisiaj sobie przypomniałam , ze jeszcze nie zasypane budleje ( dostały dziś trochę trocin, ale trzeba więcej) i chyba jeszcze ambrowca i miłorzęba muszę opatulić......ciekawe co mi się jeszcze przypomniLista prac koniecznych zamiast kurczyć to mi się wydłuża